EVENIMENTE

Cel mai cunoscut lant de brutarii din UK, dotat cu sisteme fotovoltaice

Cel mai cunoscut lant de brutarii din UK, dotat cu sisteme fotovoltaiceUn numar de zece locatii apartinand lantului de brutarii Greggs, cel mai cunoscut din Marea Britanie, au fost dotate cu sisteme de producere a energiei electrice cu ajutorul luminii solare, intr-o incercare de a reducere emisiile de carbon cu 25% pana in 2015.

Astfel, reprezentantii celui mai mare lant de brutarii stradale din Regatul Unit, mai popular in aceasta tara chiar decat McDonald’s, au anuntat in cursul acestei saptamani instalarea unei capacitati de 1.28 MW de putere fotovoltaica pe acoperisul a zece din locatiile sale. Scopul este acela de a proteja mai mult mediul prin reducerea emisiilor de carbon eliberate in aer.

Greggs are de multa vreme o influenta semnificativa asupra obiceiurilor alimentare ale britanicilor, astfel ca aceasta initiativa de economisire a energiei cu ajutorul panourilor fotovoltaice cu siguranta le va aduce si mai multe aprecieri din partea populatiei.

Directorul de Responsabilitate Sociala din cadrul Greggs sustine ca montarea acestor instalatii nu numai ca ii va ajuta sa faca economii importante la facturile de electricitate, dar si ca excesul produs va fi livrat in reteaua nationala, beneficiind de tarifele de subventionare a energiei verzi din UK. Acelasi reprezentant mai crede ca, fiind o afacere responsabila, este datoria lor sa isi gestioneze consumul de energie astfel incat sa devina mai eficienti in procesul de productie, dar si in operatiunile de retail.

Instalarea acestor sisteme fotovoltaice a oferit astfel oportunitatea perfecta pentru a gasi o intrebuintare spatiului nefolosit al acoperisurilor, pentru a beneficia de subventiile acordate de autoritati, dar si pentru a produce electricitate neutra din punctul de vedere al emisiilor de noxe, reducand cantitatea de combustibili fosili cumparata si folosita in aceste brutarii.

Energia fotovoltaica este, potrivit aceluiasi Director de Responsabilitate Sociala din cadrul Greggs, cea mai demna de incredere forma de energie regenerabila, iar profitabilitatea sa este dovedita prin instalarea de parcuri solare peste tot in lume. Mai mult decat atat, faptul ca o companie isi instaleaza la vedere astfel de sisteme de producere a energiei verzi aduce un plus de incredere din partea clientilor sai, iar rata buna de amortizare a investitiei este vizibila rapid prin economia la energie care se face.

Sursa: PV Magazine

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design