EVENIMENTE


Câștigătorii premiilor oferite de Africa Solar Industry Association (AFSIA)

Premiile solare inițiale din Africa Solar Industry Association (AFSIA), organizate în parteneriat cu Africa Energy Forum (aef), au culminat cu un mare spectacol transmis online, în cadrul căruia au fost dezvăluite și sărbătorite câștigătorii a 15 categorii.

Câștigătorii sunt:

Proiectul la scară utilitară al anului:
Sterling & Wilson Solar pentru contribuția multi-proiecte de 322 MW la complexul solar Egipt Benban de 1,6 GW

Proiectul solar comercial și industrial al anului:
CrossBoundary Energy pentru proiectul Mall Jabi Lake din Abuja, Nigeria

Proiect Mini-Grid al anului:
Africa GreenTec pentru proiectele lor Mini-Grid bazate pe utilizarea productivă în Mali, Niger și Senegal, care sunt adesea supuse unor riscuri de securitate ridicată.

Compania Solar Home System a anului:
d. lumină pentru atingerea obiectivului de a ajunge la 100 de milioane de oameni cu energie solară.

Proiect rezidențial al anului:
Munyax Eco pentru realizări excepționale în domeniul încălzitoarelor solare de apă care au instalat peste 1.000 de unități în Rwanda, economisind 8.000 de tone de CO2 pe an.

Compania African Solar a anului:
ANKA Madagascar pentru asigurarea unei mini-rețele în valoare de 5 MW în Madagascar și pentru modelul AgriGrid inovator al companiei.

IMM-urile solare africane ale anului: (doi câștigători)
Pawame pentru a ajunge la 80.000 de kenieni cu soluții Solar Home System, realizând în același timp rentabilitatea și rentabilitatea fluxului de numerar.

Și

Solar Box Gabon pentru dezvoltarea „Solar Cube” care dublează producția de panouri solare tradiționale.

Consilier financiar al anului:
Infrastructură de consultanță Synergy și servicii de consultanță financiară pentru serviciile lor de consiliere pentru proiecte de ultimă generație pe scară largă pe întreg continentul, cum ar fi licitația de 2x 50MW din Botswana, proiectul Djermaya de 32MW din Ciad sau primul proiect hibrid PV-CSP 200MW din Egipt.

Consilier juridic al anului:
Eversheds Sutherland pentru contribuția lor la contractele Open Solar cu IRENA, Agenția Internațională pentru Energie Regenerabilă și Inițiativa Terrawatt, oferind contracte standardizate open-source guvernelor din întreaga lume.

Consilier tehnic al anului:
Suntrace pentru servicii de consiliere tehnică la proiectul hibrid de mină Fekola Gold din Mali, un proiect de acest tip hibrid off-grid compus din 36 MW de energie solară, 15,4 MWW de stocare și economisind anual 13 milioane de litri de păcură grea.

DFI al anului:
Banca Africană de Dezvoltare (BAD) pentru înființarea SEFA, Fondul pentru Energie Durabilă pentru Africa, care a contribuit, printre altele, la un instrument de finanțare a inventarului unic pentru produsele de irigare solară din Africa de Est.

Femeia în Solar:
Olaedo Osoka CEO al Daystar Power Ghana, pentru că a condus extinderea companiei din Nigeria în Ghana, Togo și Senegal și a realizat proiecte C&I de 8 MW în această perioadă de 2 ani ... doar la vârsta de 27 de ani!

Inovație solară:
Phaesun pentru munca lor la proiectul RevivED Water Innovation. Acest proiect este un sistem de desalinizare și purificare alimentat cu energie solară pentru apă sălbatică bazat pe tehnologia de electrodializă care oferă până la 2000l de băutură curată pe zi.

Imaginea solară a anului:
Alexandre Skander Allegue - Pawame pentru o imagine frumoasă care evidențiază impactul iluminării în cele mai îndepărtate zone.

Videoclipul solar al anului:
Joanna Gentili - African Minigrids pentru un videoclip super inspirator și motivant despre electrizarea unui sat din Malawi.

O platformă excepțională și globală

Potrivit organizatorilor, în ultimele luni au fost trimise peste 130 de lucrări în diferite categorii de pe întregul continent.

Juriul, compus din experți de frunte în energie solară din Africa, a evaluat cu atenție fiecare intrare pentru a identifica companiile și persoanele cele mai meritorii care să primească marele premiu în cadrul acestei ceremonii online.

Printre cele 15 categorii din competiția din acest an, cele mai disputate titluri au inclus „Proiectul Anului C&I” și „Proiectul Mini-Grid al Anului”, care reflectă activitatea crescută a ambelor segmente ale industriei solare africane.

„Femeia anului” a fost o altă categorie puternică în rândul participanților. Acest lucru evidențiază tendința pozitivă a implicării tot mai mari a femeilor în industria solară de pe continent.

Premiile fac parte din programul aef pentru Festivalul Energiei Digitale pentru Africa , pe care îl găzduiește împreună cu African Utility Week & POWERGEN Africa, Oil & Gas Council’s Africa Assembly și ESI Africa. Cel mai mare eveniment energetic realizat vreodată pe continentul african, festivalul continuă până pe 26 noiembrie.

sursa www.esi-africa.com

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design