EVENIMENTE

Capacitatea fotovoltaica a Chinei va atinge pragul de 10 GW pana la sfarsitul anului

Capacitatea fotovoltaica a Chinei va atinge pragul de 10 GW pana la sfarsitul anuluiPotrivit ultimelor date, China a instalat in primele zece luni ale anului in curs nu mai putin de 36 de GW de capacitate regenerabila noua, iar cea solara conectata la retea se asteapta sa depaseasca 10 GW pana la sfarsitul anului.

Asadar, Administratia Nationala a Energiei din China sustine ca in sectorul energiei fotovoltaice cresterea fata de anul trecut va fi de circa 200%, in conditiile in care in intervalul Ianuarie-Octombrie 2013 s-au instalat 3.6 GW.

China a decis luarea unui set de masuri pentru reducerea consumului de energie per unitatea de produs intern brut cu 16% pana in 2015, iar una din aceste masuri este cresterea nivelului investitiilor in sectorul energiei verzi pentru a creste proportia acesteia in totalul de energie la nivel national, prin intermediul combustibililor non-fosili.

Cu putin inaintea finalului de an, China si-a dublat capacitatea regenerabila nou-instalata, ajungand la 35.95 GW, iar cel mai recent raport al celor de la Solarbuzz, publicat luna trecuta, estimeaza ca in anul 2014 nivelul energiei solare noi va atinge 12 GW.

Sursa: PV Magazine

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design