EVENIMENTE
NaturEnergy » Biocombustibil
Biocombustibil

Orase europene care folosesc numai biomasa

Exista multe orase in Europa care folosesc deja de cativa ani biomasa pentru a produce electricitate si caldura pentru locuitorii sai. Avand in vedere tendintele de cost ale combustibililor conventionali, in special la petrol si gaze naturale, biomasa se delimiteaza tot mai mult ca o alternativa viabila, cu numeroase extra-beneficii.

Comisia Europeana schimba regulile pentru biocombustibili

Ingrijorate ca politicile de incurajare a consumului de biocombustibili ar putea fi responsabile de despaduririle masive si de cresterea pretului la alimente la nivel global, autoritatile europene vor sa introduca anumite schimbari in cadrul prevederilor referitoare la biocombustibilii din culturi agricole.

Compania italiana Romita investeste intr-o centrala pe biomasa in Romania

Compania italiana Romita Energie Verde intentioneaza sa investeasca 41 de milioane de euro intr-o centrala pe biomasa, cu o capacitate de 10 MW, in judetul Cluj. Dezvoltatorii spun ca va fi cea mai mare de acest fel din Romania si una din cele mai mari din Sud-Estul Europei.

Noile masuri au intarit piata pelletilor din Germania

Rezultatele masurilor pe care Guvernul german le-a luat la inceputul lunii August incep deja sa se vada. Autoritatile au intarit atunci finantarea pentru incalzirea folosind surse regenerabile, ajutand industria in dezvoltare a pelletilor din Germania.

Industria biogazului din Polonia are un nou membru

In localitatea Darzyno din Polonia au inceput deja lucrarile de constructie la prima centrala pe baza de biogaz a celor de la WelTec BioPower.

Biocombustibil
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design