EVENIMENTE

NaturEnergy » Biocombustibil
Biocombustibil

Biomasa – principala atractie pentru oamenii de afaceri din Romania

Romania are un potential urias in ceea ce priveste terenurile necultivate  ce pot produce energie din biomasa, prin cultivarea de plante energetice.  Conform Transelectrica la noi in tara functioneza deja 7 centrale pe biomasa in valoare de 70 de milioane de euro. 

Industria biocombustibililor va continua sa creasca pana in 2015

Compania de cercetare TechNavio a dat publicitatii un nou studiu care releva ca in conditiile actuale de piata, sectorul biocombustibililor la nivel global va creste cu aproape 8% (7,7%) pana in 2015.

Investitorii slovaci, interesati de instalatii de biogaz in Romania

Cativa investitori slovaci au incheiat un parteneriat cu MT-Energie, o companie specializata in tehnologii de producere a biogazului. Obiectivul este construirea a 12 centrale de biogaz, fiecare cu o capacitate intre 500 kW si 1 MW, valoarea totala a investitiei ridicandu-se la cateva zeci de milioane de euro. 

Orase europene care folosesc numai biomasa

Exista multe orase in Europa care folosesc deja de cativa ani biomasa pentru a produce electricitate si caldura pentru locuitorii sai. Avand in vedere tendintele de cost ale combustibililor conventionali, in special la petrol si gaze naturale, biomasa se delimiteaza tot mai mult ca o alternativa viabila, cu numeroase extra-beneficii.

Comisia Europeana schimba regulile pentru biocombustibili

Ingrijorate ca politicile de incurajare a consumului de biocombustibili ar putea fi responsabile de despaduririle masive si de cresterea pretului la alimente la nivel global, autoritatile europene vor sa introduca anumite schimbari in cadrul prevederilor referitoare la biocombustibilii din culturi agricole.

Biocombustibil
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design