EVENIMENTE
NaturEnergy » Biocombustibil
Biocombustibil

Jumatate din electricitatea poloneza verde provine din biomasa

Autoritatile poloneze intentioneaza sa includa intr-un proiect de lege privind energia regenerabila unele prevederi prin care sa se sustina mai mult dezvoltarea incineratoarelor mono si a tehnologiilor care folosesc biomasa pentru cogenerare.

Instalatiile pe brichete de rumegus, din ce in ce mai populare si in Romania

Magazinele care comercializeaza brichete de rumegus sustin ca de la un an la altul vanzarile pe acest segment s-au dublat. Mai mult decat atat, si exporturile de brichete au luat avant, principalele piete de desfacere fiind Germania si Grecia.

Salcie energetica recoltata la Covasna

Prima recolta de pe urma unei culturi de salcie energetica din judetul Covasna a fost culeasa in cursul saptamanii trecute, iar proprietarul spune ca este cea mai rentabila investitie dintre toate culturile pe care le-a experimentat pana acum. 

Regiunea Posavina din Bosnia-Hertegovina – potential urias pentru biomasa

Directorul Institutului pentru Resurse Genetice din cadrul Universitatii Banja Luka din Bosnia-Hertegovina, dar si unul din profesorii de la Facultatea de Agricultura, sustin ca fermierii din regiunea bosniaca Brčko ar trebui sa profite de pe urma potentialului urias pe care activitatile desfasurate in zona il ofera.

AEB – “Biogazul va avea un rol important la nivel european”

Presedintele Asociatiei Europene a Biogazului (AEB) sustine ca acest sector va inregistra un ritm de crestere in urmatoarea perioada.

Biocombustibil
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design