EVENIMENTE

NaturEnergy » Biocombustibil
Biocombustibil

Centrala in cogenerare pe biogaz inaugurata in Prahova

Genesis Biopartner, un holding romanesc format din compania de constructii Baupartner Group si Vireo Energy, un producator suedez de bioenergie, a inaugurat marti prima centrala in cogenerare pe biogaz din Romania, rezultatul unei investitii de 5 milioane de euro.

Cel mai mic cazan pe pelleti de pe piata

Acest tip de cazan poate fi dotat cu un arzator cu puteri cuprinse intre 1.7 si 6 kW, fiind produs de compania Windhager. Producatorii spun ca acest echipament este ideal pentru spatille bine izolate, foarte eficiente din punct de vedere energetic – asa-numitele “case ale viitorului”.

Fermierii vor centrale pe biogaz MT-Energie GmbH in Franta

Producatorul german de centrale pe biogaz MT-Energie GmbH a incheiat recent un acord–cadru pentru construirea a opt centrale pe teritoriul Frantei. Suma totala la care se ridica aceasta investitie este de aproximativ 12 milioane de euro, iar durata lucrarilor din cadrul proiectului a fost stabilita la 18 luni.

Jumatate din electricitatea poloneza verde provine din biomasa

Autoritatile poloneze intentioneaza sa includa intr-un proiect de lege privind energia regenerabila unele prevederi prin care sa se sustina mai mult dezvoltarea incineratoarelor mono si a tehnologiilor care folosesc biomasa pentru cogenerare.

Instalatiile pe brichete de rumegus, din ce in ce mai populare si in Romania

Magazinele care comercializeaza brichete de rumegus sustin ca de la un an la altul vanzarile pe acest segment s-au dublat. Mai mult decat atat, si exporturile de brichete au luat avant, principalele piete de desfacere fiind Germania si Grecia.

Biocombustibil
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design