EVENIMENTE

NaturEnergy » Biocombustibil
Biocombustibil

Italienii de la AB vor sa construiasca in 2014 in Romania 10 instalatii pe biogaz

Italienii de la AB vor sa construiasca in 2014 in Romania 10 instalatii pe biogazompania italiana AB, prin subsidiara romaneasca AB Energy Romania, vrea sa construiasca anul viitor in Romania 10 centrale pe biogaz, in cogenerare. AB este firma care a realizat prima instalatie pe biogaz din Romania, in luna Aprilie a acestui an, la Filipestii de Padure, in judetul Prahova.

Toate orasele din regiunea spaniola Andaluzia au instalatii pe biomasa

Toate orasele din regiunea spaniola Andaluzia au instalatii pe biomasaPotrivit unei asociatii nationale care monitorizeaza activitatea din sectorul biomasei, in peste 40% din orasele spaniole exista montate instalatii pe biomasa, iar regiunea Andaluziei se afla in top, cu 100% dintre orase detinatoare de astfel de tehnologii.

Aceste date au fost facute publice in contextul in care pe data de 22 Octombrie 2013 va avea loc cea de-a cincea editie a Congresului BIOMUN, care este punctul de intalnire pentru primari, administratori de consilii si membri ai corporatiilor locale, in scopul de a-si impartasi din experienta si din sfaturi pentru a reduce costurile actuale ale facturilor municipalitatilor.

Prima centrala din lume de producere a etanolului celulozic a fost inaugurata

Prima centrala din lume de producere a etanolului celulozic a fost inaugurataPrima centrala din lume de producere a bioetanolului din biomasa non-alimentara la scara comerciala a fost oficial inaugurata la sfarsitul saptamanii trecute, in localitatea Crescentino din Italia, in prezenta autoritatilor locale si a Ministrului Italian pentru Dezvoltare Economica.

Bio-rafinaria din Crescentino apartine unui grup de companii denumit Beta Renewables, care este format din Biochemtex, Texas Pacific Group si danezii de la Novozymes.

Imprumut BERD de 15.5 milioane de euro pentru o centrala pe biomasa din Ucraina

Imprumut BERD de 15.5 milioane de euro pentru o centrala pe biomasa din UcrainaBanca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va sprijini constructia unei instalatii pe biomasa cu o capacitate de 18 MW in Ucraina, prin intermediul unui program de suport pentru sectorul energiei regenerabile, in acest caz cu o valoare de 15.5 milioane de euro.

Apa + soare + alge + CO2 = biocombustibil

tehnologie pentru biocombustibili bazata pe apa, soare, CO2 si algeInca de la inceput, plantele pentru biocombustibili au fost considerate solutia tuturor problemelor din punct de vedere energetic, cauzate de combustibilii traditionali, fosili. Printre principalele avantaje ale biocombustibililor se numara faptul ca meteria prima se regaseste din belsug, iar mediul inconjurator este protejat, deoarece nu se emit gaze nocive in timpul procesului de productie.

Cu toate acestea, raspandirea acestui tip de plante folosite pentru producerea biocombustibililor a generat o alta serie de probleme, legate in special de impactul pe care acestea il au asupra culturilor agricole invecinate.

Biocombustibil
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design