EVENIMENTE
NaturEnergy » Biocombustibil
Biocombustibil

Imprumut BERD de 15.5 milioane de euro pentru o centrala pe biomasa din Ucraina

Imprumut BERD de 15.5 milioane de euro pentru o centrala pe biomasa din UcrainaBanca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va sprijini constructia unei instalatii pe biomasa cu o capacitate de 18 MW in Ucraina, prin intermediul unui program de suport pentru sectorul energiei regenerabile, in acest caz cu o valoare de 15.5 milioane de euro.

Apa + soare + alge + CO2 = biocombustibil

tehnologie pentru biocombustibili bazata pe apa, soare, CO2 si algeInca de la inceput, plantele pentru biocombustibili au fost considerate solutia tuturor problemelor din punct de vedere energetic, cauzate de combustibilii traditionali, fosili. Printre principalele avantaje ale biocombustibililor se numara faptul ca meteria prima se regaseste din belsug, iar mediul inconjurator este protejat, deoarece nu se emit gaze nocive in timpul procesului de productie.

Cu toate acestea, raspandirea acestui tip de plante folosite pentru producerea biocombustibililor a generat o alta serie de probleme, legate in special de impactul pe care acestea il au asupra culturilor agricole invecinate.

Centrala in cogenerare pe biogaz inaugurata in Prahova

Genesis Biopartner, un holding romanesc format din compania de constructii Baupartner Group si Vireo Energy, un producator suedez de bioenergie, a inaugurat marti prima centrala in cogenerare pe biogaz din Romania, rezultatul unei investitii de 5 milioane de euro.

Cel mai mic cazan pe pelleti de pe piata

Acest tip de cazan poate fi dotat cu un arzator cu puteri cuprinse intre 1.7 si 6 kW, fiind produs de compania Windhager. Producatorii spun ca acest echipament este ideal pentru spatille bine izolate, foarte eficiente din punct de vedere energetic – asa-numitele “case ale viitorului”.

Fermierii vor centrale pe biogaz MT-Energie GmbH in Franta

Producatorul german de centrale pe biogaz MT-Energie GmbH a incheiat recent un acord–cadru pentru construirea a opt centrale pe teritoriul Frantei. Suma totala la care se ridica aceasta investitie este de aproximativ 12 milioane de euro, iar durata lucrarilor din cadrul proiectului a fost stabilita la 18 luni.

Biocombustibil
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design