EVENIMENTE
NaturEnergy » Biocombustibil
Biocombustibil

Productia de biocombustibili va atinge 150 mld. de litri pana in 2016

Productia de biocombustibili va atinge 150 mld. de litri pana in 2016Potrivit celui mai recent raport publicat de compania  MarketsandMarkets, denumit ‚ÄúPiata de biocombustibili raportat la tehnologie, materii prime, norme legislative, tendinte ale preturilor si comercializarii si previziuni (2011-2016), productia de biocombustibili va atinge si depasi pragul de 150 de miliarde de litri in anul 2016, cu o medie anuala de crestere de 8%.
Asadar, pietele emergente vor fi cele care vor contribui la aceasta dezvoltare a sectorului, in tari precum Statele Unite, Franta, Spania, Brazilia, India sau Thailanda.

Proiect-pilot de alimentare cu biocombustibil pentru celebrele autobuze etajate londoneze

Proiect-pilot de alimentare cu biocombustibil pentru celebrele autobuze etajate londonezeOperatorul de transport Stagecoach din Londra, care detine parcul de autobuze etajate al municipalitatii, a demarat un proiect-pilot de alimentare a unei parti din flota de transport in comun cu un amestec de combustibil diesel si biocombustibil. Scopul acestui proiect este de a reduce emisiile de carbon cu 15%, iar programul include 120 de autobuze de pe 10 rute diferite de transport din Londra. Pentru aceste vehicule combustibilul va fi constituit din patru parti diesel si o parte biodiesel.

Italienii de la AB vor sa construiasca in 2014 in Romania 10 instalatii pe biogaz

Italienii de la AB vor sa construiasca in 2014 in Romania 10 instalatii pe biogazompania italiana AB, prin subsidiara romaneasca AB Energy Romania, vrea sa construiasca anul viitor in Romania 10 centrale pe biogaz, in cogenerare. AB este firma care a realizat prima instalatie pe biogaz din Romania, in luna Aprilie a acestui an, la Filipestii de Padure, in judetul Prahova.

Toate orasele din regiunea spaniola Andaluzia au instalatii pe biomasa

Toate orasele din regiunea spaniola Andaluzia au instalatii pe biomasaPotrivit unei asociatii nationale care monitorizeaza activitatea din sectorul biomasei, in peste 40% din orasele spaniole exista montate instalatii pe biomasa, iar regiunea Andaluziei se afla in top, cu 100% dintre orase detinatoare de astfel de tehnologii.

Aceste date au fost facute publice in contextul in care pe data de 22 Octombrie 2013 va avea loc cea de-a cincea editie a Congresului BIOMUN, care este punctul de intalnire pentru primari, administratori de consilii si membri ai corporatiilor locale, in scopul de a-si impartasi din experienta si din sfaturi pentru a reduce costurile actuale ale facturilor municipalitatilor.

Prima centrala din lume de producere a etanolului celulozic a fost inaugurata

Prima centrala din lume de producere a etanolului celulozic a fost inaugurataPrima centrala din lume de producere a bioetanolului din biomasa non-alimentara la scara comerciala a fost oficial inaugurata la sfarsitul saptamanii trecute, in localitatea Crescentino din Italia, in prezenta autoritatilor locale si a Ministrului Italian pentru Dezvoltare Economica.

Bio-rafinaria din Crescentino apartine unui grup de companii denumit Beta Renewables, care este format din Biochemtex, Texas Pacific Group si danezii de la Novozymes.

Biocombustibil
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design