EVENIMENTE

NaturEnergy » Biocombustibil
Biocombustibil

Primul studiu din UE despre potentialul paielor ca sursa de biomasa

Primul studiu din UE despre potentialul paielor ca sursa de biomasan grup de cercetatori din Germania a publicat recent rezultatele unui studiu pe care l-au realizat cu privire la potentialul paielor ca sursa de biomasa. Aceasta este prima analiza efectuata pe aceasta tema in interiorul Uniunii Europene.

Astfel, din rezultatele studiului reiese ca, desi paiele reprezinta reziduuri din agricultura, potentialul energetic al acestora este unul semnificativ si durabil.

1 milion de instalatii pe biogaz pana in 2018 pentru locuitorii provinciei chineze Sichuan

1 milion de instalatii pe biogaz pana in 2018 pentru locuitorii provinciei chineze SichuanIn provincia chineza Sichuan o companie germana instaleaza in masa sisteme pe biogaz pentru a oferi fermierilor din zona energie electrica prietenoasa cu mediul. Astfel, incepand din anul 2010 se instaleaza in medie 100.000 de unitati pe an, ca atare in prezent proportia instalatiilor deja functionale este in jur de 40%.

Centrala electrica pe biomasa, construita in orasul croat Babina Creda

Centrala electrica pe biomasa, construita in orasul croat Babina CredaCompania Metso, care urmeaza a primi denumirea de Valmet, va furniza firmei Uni Viridas o centrala electrica pe biomasa, care va produce caldura si electricitate pentru locuitorii orasului Babina Creda din Croatia. Centrala este programata sa intre in functiune in anul 2015.
Cazanul instalatiei este proiectat sa functioneze pe o gama variata de combustibili, de la reziduuri forestiere uscate, pana la cele cu un nivel ridicat al umiditatii, instalatia avand un nivel ridicat al eficientei energetice si unul scazut al noxelor si al emisiilor de CO2.

Productia de biocombustibili va atinge 150 mld. de litri pana in 2016

Productia de biocombustibili va atinge 150 mld. de litri pana in 2016Potrivit celui mai recent raport publicat de compania  MarketsandMarkets, denumit ‚ÄúPiata de biocombustibili raportat la tehnologie, materii prime, norme legislative, tendinte ale preturilor si comercializarii si previziuni (2011-2016), productia de biocombustibili va atinge si depasi pragul de 150 de miliarde de litri in anul 2016, cu o medie anuala de crestere de 8%.
Asadar, pietele emergente vor fi cele care vor contribui la aceasta dezvoltare a sectorului, in tari precum Statele Unite, Franta, Spania, Brazilia, India sau Thailanda.

Proiect-pilot de alimentare cu biocombustibil pentru celebrele autobuze etajate londoneze

Proiect-pilot de alimentare cu biocombustibil pentru celebrele autobuze etajate londonezeOperatorul de transport Stagecoach din Londra, care detine parcul de autobuze etajate al municipalitatii, a demarat un proiect-pilot de alimentare a unei parti din flota de transport in comun cu un amestec de combustibil diesel si biocombustibil. Scopul acestui proiect este de a reduce emisiile de carbon cu 15%, iar programul include 120 de autobuze de pe 10 rute diferite de transport din Londra. Pentru aceste vehicule combustibilul va fi constituit din patru parti diesel si o parte biodiesel.

Biocombustibil
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design