EVENIMENTE
NaturEnergy » Biocombustibil
Biocombustibil

Trei centrale pe biomasa in Marea Britanie

Trei centrale energetice pe baza de biomasa vor fi construite in Marea Britanie, potrivit comaniei energetice Drax. Noua generatie de centrale care functioneaza cu deseuri reciclate va furniza energie ieftina si verde pentru doua milioane de locuinte din Marea Britanie.

Marex intra pe biocombustibili


Grupul de firme Marex din Braila, cu activitati in sectorul carnii si al alcoolului, a intrat pe piata biocombustibililor, in urma unei investitii de aproximativ 5 mil. euro intr-o fabrica de bioetanol, compania luand in calcul continuarea investitiilor si in unitati de productie a biogazului si biodiselului.

Avioane de calatori alimentate cu biomasa din marijuana

Air New Zealand are de gand sa testeze avioane de calatori alimentate cu biomasa din marijuana. Principalul motiv sunt banii: biomasa din marijuana este cu 20-30% mai ieftina decat pretul kerosenului, care a crescut odata cu pretul barilului de petrol.

Ferma alimentata cu biogaz din coji de nuca


Ferma Dixon Ridge din Sacramento, California, genereaza energie din coji de nuci vaporizate.
Generatorul fermei foloseste o tehnologie denumita flash pyrolysis care transforma cojile de nuca in biogaz.
Cojile de nuca sunt arse in generatorul BioMax care le converteste in suficient gaz propan pentru a alimenta un frigider de mai mult de 1.000 de metri patrati.

Biocarburant din zat de cafea


Potrivit lucrarilor a 3 cercetatori de la Universitatea din Nevada, zatul de cafea ar putea fi valorificat prin fabricarea din el a unui biocarburant.

Mano Misra, Susanta Mohapatra si Narasimharao Kondamudi au publicat rezultatele cercetarii lor in revista Journal of Agricultural and Food Chemistry, pe 22 noiembrie 2008.

Biocombustibil
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design