EVENIMENTE
NaturEnergy » Biocombustibil
Biocombustibil

Proiect de centrala pe biogaz, finantat de BCR

Proiect de centrala pe biogaz, finantat de BCRBanca Comerciala Romana (BCR) va finanta cu aproximativ 6 milioane de euro un proiect pentru construirea unei centrale pe biogaz in Satu Mare, cu o capacitate de 1,5 MW. Investitia apartine unei companii austriece, care a dezvoltat pana acum in Europa peste 90 de astfel de proiecte in tari precum Marea Britanie, Cehia sau Italia.

Romania, in topul tarilor europene dupa numarul de instalatii pe biomasa

Romania, in topul tarilor europene dupa numarul de instalatii pe biomasaIn cadrul proiectului de cercetare si dezvoltare BioMaxEff, realizat prin intermediul Programului-Cadru 7 al Uniunii Europene, analizele de piata au aratat ca in anul 2010 la nivelul celor 27 de state membre ale Uniunii Europene existau peste 5 milioane de cazane de mici dimensiuni cu functionare pe biomasa, dintre care cele mai multe in Polonia si Romania.

Aceste doua tari au reprezentat aproape 30% din total, iar alte tari, cum ar fi de exemplu Spania, aveau in 2010 doar 80.000 de unitati.

Primul studiu din UE despre potentialul paielor ca sursa de biomasa

Primul studiu din UE despre potentialul paielor ca sursa de biomasan grup de cercetatori din Germania a publicat recent rezultatele unui studiu pe care l-au realizat cu privire la potentialul paielor ca sursa de biomasa. Aceasta este prima analiza efectuata pe aceasta tema in interiorul Uniunii Europene.

Astfel, din rezultatele studiului reiese ca, desi paiele reprezinta reziduuri din agricultura, potentialul energetic al acestora este unul semnificativ si durabil.

1 milion de instalatii pe biogaz pana in 2018 pentru locuitorii provinciei chineze Sichuan

1 milion de instalatii pe biogaz pana in 2018 pentru locuitorii provinciei chineze SichuanIn provincia chineza Sichuan o companie germana instaleaza in masa sisteme pe biogaz pentru a oferi fermierilor din zona energie electrica prietenoasa cu mediul. Astfel, incepand din anul 2010 se instaleaza in medie 100.000 de unitati pe an, ca atare in prezent proportia instalatiilor deja functionale este in jur de 40%.

Centrala electrica pe biomasa, construita in orasul croat Babina Creda

Centrala electrica pe biomasa, construita in orasul croat Babina CredaCompania Metso, care urmeaza a primi denumirea de Valmet, va furniza firmei Uni Viridas o centrala electrica pe biomasa, care va produce caldura si electricitate pentru locuitorii orasului Babina Creda din Croatia. Centrala este programata sa intre in functiune in anul 2015.
Cazanul instalatiei este proiectat sa functioneze pe o gama variata de combustibili, de la reziduuri forestiere uscate, pana la cele cu un nivel ridicat al umiditatii, instalatia avand un nivel ridicat al eficientei energetice si unul scazut al noxelor si al emisiilor de CO2.

Biocombustibil
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design