EVENIMENTE

BERD lansează programul de sprijinire a infrastructurii vitale

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a lansat un program de asistență de urgență pentru furnizorii de infrastructură din economiile sale emergente, pentru a asigura furnizarea de servicii vitale în ciuda presiunii acute din partea pandemiei coronavirusului.

Furnizorii se confruntă cu o tensiune financiară fără precedent din cauza unei scăderi dramatice a veniturilor. Ei riscă să nu aibă suficient fond de rulment pentru a menține în siguranță infrastructura vitală și să funcționeze atunci când este nevoie.

În același timp, devierea resurselor bugetare departe de investițiile în infrastructură către serviciile de coronavirus de urgență compromite sustenabilitatea serviciilor pe termen mediu-lung și amenință tranziția la infrastructura ecologică durabilă care rămâne o provocare fundamentală pentru toate economiile.

Inițiativa VISP conține trei instrumente de finanțare:

-Linii de capital de lucru către municipalități și utilități. BERD va implementa aceste linii de credit prin intermediul băncilor locale pentru a sprijini continuitatea serviciilor de infrastructură și / sau a programelor de investiții în infrastructură.
-Instalații de stabilizare pentru furnizorii cheie de infrastructură. Acestea vor fi împrumuturi directe către furnizorii cheie de servicii pentru a oferi lichiditate în urma pierderilor temporare de venituri datorate Covid-19, în scopul de a proteja furnizarea de servicii și infrastructură esențiale.
-Finanțarea investițiilor pentru clienții din sectorul public. BERD va oferi clienților din sectorul public finanțe pentru a sprijini cheltuielile vitale de capital, care altfel sunt amenințate de căderea economică a crizei COVID-19.

Pe lângă sprijinul financiar, BERD va oferi sprijin politic în toate regiunile sale pentru a proteja și susține reformele în curs de desfășurare, pentru a consolida rezistența economiilor, pentru a menține impulsul unei tranziții cu emisii reduse de carbon și pentru a promova o bună guvernare în întregul sector.

sursa: ebrd.com

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design