EVENIMENTE

Azerbaidjanul începe un proiect pilot pentru instalarea panourilor solare pe suprafața lacului Boyukshor

În Azerbaidjan se lucrează la demararea unui proiect pilot pentru instalarea panourilor solare pe suprafața lacului Boyukshor, lângă Baku, pe o suprafață de 800 de metri pătrați, a informat Ministerul Energiei.

Proiectul pilot este intitulat „Schimbul de cunoștințe și asistență tehnică pentru dezvoltarea panourilor solare plutitoare” și este realizat cu sprijinul Băncii Asiatice de Dezvoltare.

Mai mult, pe lângă construcția și punerea în funcțiune a unei centrale solare plutitoare de 100 kW pe lacul Boyukshor, este planificat să se calculeze potențialul total al sistemelor fotovoltaice solare plutitoare din țară și să se dezvolte un studiu de fezabilitate pentru o stație fotovoltaică solară plutitoare mai mare pe lac.

Numărul de companii care au semnat un memorandum de înțelegere pentru a consolida cooperarea în utilizarea surselor regenerabile de energie și pentru a încuraja investițiile viitoare în acest domeniu a ajuns la 11. Companii semnatare: Tekfen Inshaat din Turcia, Avelar Solar din Federația Rusă, Masdar din Emiratele Arabe Unite, Equinor AS din Norvegia, Total Eren din Franța, BP din Regatul Unit, ACWA Power din Arabia Saudită, japoneza Mitsui & CO, franceza Lucia Holding, italiana Ansaldo Energia și din Emiratele Arabe Unite, Al-Maktub.

De asemenea, 7 grupuri de lucru înființate sub conducerea agențiilor relevante privind activitățile Comisiei înființate în legătură cu punerea în aplicare a sarcinilor care decurg din Decretul președintelui Republicii Azerbaidjan "privind măsurile pentru implementarea proiectelor pilot în domeniul energiei regenerabile” și-au continuat activitatea.

Propunerile vor fi pregătite să crească ponderea energiei regenerabile de pana la 30 la sută până în 2030, prin efectuarea unei analize adecvate în rețeaua de electricitate, pentru a examina fezabilitatea conexiunii pe perioade, pentru a identifica măsurile de integrare și consolidare și recomandări tehnice pentru conectarea de proiecte pilot.

Propunerile urmează să fie transmise de către companii Ministerului Energiei în viitorul apropiat, apoi să fie convenite și transmise Cabinetului de Miniștri după finalizarea acestora.


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design