EVENIMENTE

Avantaje ale energiei eoliene

Dintre toate sursele alternative de energie , energia eoliana inregistreaza la ora actuala cea mai semnificativa crestere. Energia eoliana este o sursa de energie regenerabila generata din
puterea vantului. Desi este inca o sursa minora de energie electrica pentru majoritatea tarilor , productia energiei eoliene a crescut practic de 5 ori intre 1999 si 2006 si astfel ajungandu-se ca in unele tari  ponderea energiei eoliene in consumul total de energie sa fie din ce in ce mai semnificativ.

Dar cea mai importanta caracteristica a energiei eoliene este ca aceasta reduce poluarea mediului inconjurator cu o cantitate de peste 8 tone CO2(dioxid de carbon) anual.

Principalele avantaje ale energiei eoliene sunt urmatoarele:

-emisia zero de substante poluante si gaze cu efect de sera datorita faptului ca nu se ard combustibili;
-nu se produc deseuri;
-costuri reduse pe unitatea de energie produsa, s-a ajuns ca in unele tari energia eoliana sa coste mai putin decat cea rezultata din energia generata din combustibili;
-costuri reduse de scoatere din functiune , costurile sunt minime acestea putand fi integral reciclate.

In prezent Romania detine doar 37 de eoliene dar se preconizeaza ca in viitor productia de
centrale eoliene pe teritoriul Romaniei sa creasca semnificativ. Probabil cele mai bune locatii pentru centralele eoliene vor fi in Dobrogea unde puterea vantului are o valoare mai semnificativa.


In concluzie nu ne mai ramane decat sa sustinem proiectele de dezvoltare a centralelor eoliene si sa privim cu incredere in viitor.


sursa: http://www.naturalist.ro/

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design