EVENIMENTE

Autoritatile romane nu mai sprijina energia regenerabila

Autoritatile romane nu mai sprijina energia regenerabilaMinistrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a declarat recent ca schema de sprijin pentru producatorii de energie regenerabila va trebui din nou ajustata, deoarece tara noastra nu isi mai permite sa sustina alte investitii in acest sens.

Astfel, guvernul nu va mai incuraja in anii urmatori alte proiecte de energie verde, iar aceasta masura a fost luata pe fondul primelor discutii referitoare la strategia energetica a Romaniei si la unele modificari in aplicarea sa.

In principiu, este vorba de sectorul eolian si de cel fotovoltaic, acolo unde investitiile in ultimii ani au evoluat spectaculos, insa ramura biomasei si biogazului ramane totusi accesibila din punct de vedere al sprijinului autoritatilor.

Ministrul a mai precizat ca motivul pentru care s-a ajuns in aceasta situatie a fost nivelul facilitatilor acordate de Guvern producatorilor de energie alternativa, unul foarte ridicat in raport cu nevoile din sectorul productiei de energie regenerabila.

Astfel, pe vremea cand actualul Ministru al Energiei era negociator la Bruxelles pentru Romania, acesta a negociat pentru tara noastra cea mai mica obligatie de crestere a cotei de regenerabile, respectiv 6.4%, astfel ca autoritatile romane si-au asumat un nivel de 24% al energiei regenerabile in totalul national produs, dar si un program de sprijin extrem de generos pentru producatori, fapt care a dus la o explozie a capacitatii verzi instalate in ultimii ani.

Sursa: Economica

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design