EVENIMENTE

Atlantis Resources achizitioneaza cel mai mare proiect mareic din Europa

Atlantis Resources achizitioneaza cel mai mare proiect mareic din EuropaProiectul de energie mareica de pe coasta Scotiei, denumit “MeyGen”, a fost demarat inca din 2006 de catre cei de la Atlantis Resources, iar dupa cum precizeaza directorul acestei companii, Tim Cornelius, era de asteptat ca aceasta firma sa preia din nou portofoliul lucrarii, dupa ce in trecut a mai detinut 10% din MeyGen Ltd., care in prezent se ocupa de constructia proiectului.

Anuntul importantei achizitii a venit la scurt timp dupa ce proiectul MeyGen a primit aprobarile necesare din partea Guvernului scotian, compania Atlantis urmand sa lucreze de acum inainte pentru aceasta lucrare cu Guvernul scotian, Departamentul pentru Energie si Schimbari Climatice si Consiliul Coroanei.

Astfel, Atlantis Resources este acum detinatoarea celui mai mare proiect de producere a energiei mareice din Europa, cu o capacitate de 398 MW si o suprafata acoperita de 3.5 km patrati. Punerea in functiune a primelor turbine MeyGen este asteptata pentru anul 2015, iar primii kilowatti de energie sunt estimati a fi produsi spre sfarsitul anului 2015 sau inceputul anului 2016.

Sursa: Renewable Energy Magazine

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design