EVENIMENTE

Asociatia Romana pentru Energie Eoliana a fost prezenta la EWEC 2009

In ciuda crizei financiare, industria eoliana are fundamente sanatoase, a fost una din afirmatiile din cadrul EWEC 2009.
Editia din Marseille de anul acesta a adus in prim-plan cresterea remarcabila a industriei in ultimii doi ani, si in ciuda prezentei mai restranse fata de anul trecut, s-a punctat optimist ca energia eoliana are potentialul de a combate schimbarile climatice, de a revitaliza economia, de a creste exporturile si de a crea noi locuri de munca. In 2008 au fost instalati 8 454 MW eolieni in Europa.

Dezvoltatorii se bucura in prezent de suport politic insa se confrunta cu lipsa finantarii. Reprezentantul European Investment Bank, Christopher Knowles, e de parere ca in aceste momente bancile ar trebui sa investeasca in energii regenerabile, pentru ca reprezinta o investitie stabila.
In aceste conditii e vital ca pachetele de stimul economic sa devina functionale cat mai repede posibil, pentru a asigura revolutia verde de care planeta are nevoie.

Vice-presedinta Parlamentului European, Mechtild Rothe declara ca 500 milioane de Euro pot fi folositi pentru a sustine proiectele de energie regenerabila.
In prezent, tot mai mult capital investit provine din mediul institutional si companii de utilitati.

7500 de participanti au trecut pragul EWEC anul acesta, iar intre cele 390 companii expozante, prezenti ca si la editia precedenta, au fost consultantii de la Wind Expert, care anul trecut au concluzionat un parteneriat cu EDP. Intre vizitatori, reprezentanti ISPE, ICPE, Transenergo, PS Windmanagement, TSE, Petrom, Blue Investments.

Absent a fost dl Alexandru Sandulescu, din partea Ministerului Economiei, care ar fi trebuit sa prezinte situatia Romaniei in cadrul sesiunii Piete Emergente, alaturi de Polonia, Ungaria, Cehia, Estonia, Letonia si Lituania.

Directiva 20/20/20 aprobata de leaderii Europeni in decembrie anul trecut va deveni cel mai important act legislativ in domeniul energiei regenerabile, a afirmat dl Arthuros Zervos, Presedinte EWEA. Acesta directiva, care stabileste tinte obligatorii pentru fiecare tara, va oferi in acelasi timp stabilitatea necesara pentru a atrage investitii. In Europa, intre 14% si 18% din energie va fi produsa din vant in 2020.

Cum se va integra energia vantului in reteaua romaneasca si implicit in economie, este tema conferintei Romanian WindStart de la Bucuresti, 2 iunie organizata de Asociatia Romana Pentru Energie Eoliana in colaborare cu EWEA, urmata de sarbatorirea Zilei Globale a Vantului, 15 iunie, Bucuresti.

sursa: http://www.autogreen.ro

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design