EVENIMENTE

Asociatia elvetiana pentru industria solara incurajeaza montarea de sisteme solare

In cadrul unei conferinte pe tema incalzirii cu energie solara, desfasurate zilele trecute, Asociatia Elvetiana pentru Industria Solara (Swissolar) a prezentat o strategie care prevede incurajarea montarii de catre cetateni de sisteme solare pe acoperisurile locuintelor lor.

Astfel, Asociatia a facut public un plan denumit “Caldura solara Elvetia 2035”, prin care se doreste cresterea gradului de constientizare in randul comunitatilor asupra avantajelor pe care le ofera detinerea unui sistem cu colector solar. Una din prioritatile acestei strategii o reprezinta cladirile rezidentiale mari sau cele industriale (blocuri cu apartamente sau hale de productie), stimulandu-se astfel potentialul solar al tarii. 

In prezent suprafata totala a Elvetiei care este acoperita cu echipamente colectoare de energie solara pentru incalzire este de aproximativ 1 milion de mp, insa prin intermediul acestei strategii se doreste cresterea in mod semnificativ a acestei suprafete, respectiv pana la valoarea de 15 milioane de mp pana in 2035, cam cat ocupa ca intindere orasul Geneva.

In total, aproximativ 200 de milioane de metri patrati de acoperis sunt disponibili pentru instalarea de astfel de sisteme solare in Elvetia, in ciuda faptului ca industria energiei fotovoltaice inregistreaza si ea un avant, iar centralele fotovoltaice se inmultesc si ele.

In concluzie, acest program de incurajare a instalarii de sisteme solare se adreseaza in principal cladirilor de apartamente, scolilor, hotelurilor, spitalelor si in general tuturor aplicatiilor care necesita caldura solara pentru procesele industriale.

Un proiect similar a fost dezvoltat in Austria si s-a bucurat de un real succes. 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design