EVENIMENTE

Aproape 2.800 de clădiri din Ucraina au primit certificate energetice

Aproape 2800 de clădiri au primit certificarea de eficiență energetică în ucraina. Acest lucru reiese din datele Agenției de Stat pentru Eficiența Energetică care monitorizeaza această activitate. După ultimile monitorizări cererea de certificare este în creștere. În perioada ianuarie-aprilie a acestui an auditorii de energie au pregătit și trimis agenției aproximativ 1.400 de certificate, adică de 11 ori mai multe decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut. 

Printre obiectele certificate se numără atât clădiri rezidențiale și publice, cât și instituții bugetare, întreprinderi comerciale, hoteluri, clădiri noi etc. Clădirile au clase de eficiență energetică diferite: de la A la G.

Este important ca certificarea să determine clasa de eficiență energetică a clădirii și recomandări specifice pentru modernizarea termică a acesteia. Aceasta este informația necesară pentru ca proprietarul clădirii să planifice și să implementeze măsurile de eficiență energetică necesare, să crească confortul și să poată face economii la utilități.

Agenția de Stat pentru Eficiență Energetică din Ucraina a elaborat chiar și un manual intitulat „Cum să faceți un certificat energetic și să nu greșiți” special pentru auditorii energetici.

Mihai VINTILĂ 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design