EVENIMENTE

NaturEnergy » Alte stiri
Alte stiri

Care vor fi tarifele fixe stabilite pentru producatorii de energie regenerabila cu instalatii sub 1 MW

Instalatii de energie regenerabila sub 1 MW tarife feed-inDupa cum am aratat si aici, autoritatile romane asteapta din partea Comisiei Europene aprobarea pentru introducerea schemei de tarifare pentru productia mica de energie regenerabila, respectiv cu o capacitate mai mica de 1 MW.

Intre timp, a fost facut public documentul pe care Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei l-a elaborat pentru autoritatile europene, document care contine propunerile privind sprijinirea producatorilor cu instalatii sub 1 MW.

S-a stabilit valoarea certificatelor verzi pentru anul 2014

ANREIn data de 10 Martie in partea I a  Monitorului Oficial al Romaniei a fost publicat Ordinul nr. 14 emis de catre Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei, Nicolae Havrilet, document care prevede limitele de tranzactionare pentru certificatele verzi, pentru anul 2014.Conferinta anuala “Eficienta energetica, conditie esentiala pentru o dezvoltare durabila”

Editia din 2014 a evenimentului “Eficienta energetica, conditie esentiala pentru o dezvoltare durabila” se va desfasura pe 27 Martie, la RIN Grand Hotel din Bucuresti.

In acest an, organizatorii isi propun sa continue si sa aprofundeze dezbaterile editiilor anterioare, astfel ca in cadrul acestei editii discutiile se vor axa pe patru teme-cheie precum planul national de actiune in domeniul eficientei energetice, transformarea pietei, performanta energetica a cladirilor si investitii si finantare.

Parlamentul European, reactie la politica pentru 2030 privind energia regenerabila

In cursul acestei saptamani, in cadrul unei sedinte plenare cu privire la raportul Parlamentului European despre cadrul 2030 pentru politicile energetice si de climat, s-a dat un semnal clar prin intermediul votului celor prezenti ca solicitarea pentru trei tinte obligatorii pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, sursele de energie regenerabila si eficienta energetica prevaleaza.
Asadar, este acum la latitudinea Statelor Membre ale Uniunii Europene si a Consiliului European daca accepta sau nu provocarea de a face acest pachet de politici un pas real inainte pentru spatiul european.

Uniunea Europeana a stabilit tintele de energie regenerabila si emisii pentru 2030

Ramura energiei verzi din interiorul Uniunii Europene a primit zilele trecute decizia autoritatilor de la Bruxelles privind tintele care trebuie atinse de catre statele membre ale spatiului comunitar, astfel incat sa creasca gradul de protejare a mediului si a proportiei de energie verde in totalul energiei consumate de populatie.
Pachetul de politici referitoare la energie si climat contine si precizari privind nivelul emisiilor de gaze poluante acceptat, astfel ca acestea trebuiesc reduse cu 40% fata de cota la care se situau in 1990, iar productia de energie regenerabila trebuie sa reprezinte 27% din totalul consumului la nivel UE.


PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design