EVENIMENTE
NaturEnergy » Alte stiri
Alte stiri

Locuinte independente energetic inaugurate in Germania

Locuinte independente energetic inaugurate in GermaniaDoi proprietari de locuinte din Freiberg, Germania, au dorit sa devina independenti fata de furnizorii de energie si de preturile in crestere la electricitate si si-au indeplinit acest vis cu ajutorul companiei Helma Eigenbau AG, care s-a ocupat de proiectul de eficienta energetica.

La inaugurarea celor doua locuinte independente energetic au fost prezenti peste 150 de invitati, printre care si multi politicienti germani cunoscuti.


Romania, somata de CE sa adopte masuri pentru eficienta energetica a cladirilor

Romania, somata de CE sa adopte masuri pentru eficienta energetica a cladirilorComisia Europeana initiaza lunar actiuni in justitie impotriva statelor membre care nu-si indeplinesc obligatiile asumate prin legislatia Uniunii Europene sau si le indeplinesc in mod necorespunzator. In data de 17 Octombrie 2013 Comisia Europeana a adoptat un aviz motivat care se refera la Romania si are ca subiect eficienta energetica a cladirilor.
Avizul se refera deopotriva si la Cehia, cele doua tari fiind notificate despre faptul ca nu au implementat prevederile Directivei 2010/31/EU (the Energy Performance of Buildings Directive), masura care trebuia luata cel mai tarziu pana la data de 9 Iulie 2012.

Seminar despre “TRANZITIA spre o INDUSTRIE VERDE”

Seminar despre “TRANZITIA spre o INDUSTRIE VERDE”Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, prin Centrul Enterprise Europe Network, in parteneriat cu Denkstatt Romania organizeaza seminarul cu tema “Tranzitia spre o industrie verde”, care va avea loc vineri, 18 Octombrie, incepand cu ora 10.00, la Centrul Regional de Afaceri Timis.
In contextul in care companiile traverseaza o perioada dificila, avand in fata provocari asupra carora abordarile traditionale nu mai au efect, asistam in prezent la o crestere rapida si constanta a preturilor pentru principalele materii prime, iar criza financiara prelungita genereaza presiuni suplimentare asupra pietelor.

Comisia Europeana sprijina 250 de proiecte de infrastructura energetica

Comisia Europeana sprijina 250 de proiecte de infrastructura energeticaRecent, Comisia Europeana a adoptat o lista cu aproximativ 250 de proiecte de infrastructura energetica, prin intermediul carora se va realiza o baza moderna pentru o piata energetica integrata, in care banii consumatorilor sunt eficient valorificati.
Asadar, lista proiectelor denumite “de interes comun” cuprinde lucrari importante, care vor beneficia de proceduri accelerate de aprobare si conditii imbunatatite de reglementare.

Satul 100% verde

satele 100% verziIn procesul de tranzitie al nemtilor de la combustibilii fosili la energia regenerabila, in ultimii ani au aparut in Germania numeroase sate 100% verzi. Astfel, in provincia Baden se estimeaza ca pana la sfarsitul acestei decade in aceasta regiune vor fi in total 100 de astfel de sate.

“Sate verzi” sunt denumite acele localitati care isi acopera intregul necesar de electricitate si caldura din surse locale de energie regenerabila, iar surplusul de electricitate este exportat catre localitatile invecinate.


PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design