EVENIMENTE
NaturEnergy » Alte stiri
Alte stiri

Banatul promoveaza energia alternativa

Banatul promoveaza energia alternativaZona de vest a tarii noastre atrage tot mai multi investitori din domeniul energiei regenerabile, in special pentru dezvoltarea de parcuri fotovoltaice.

Acesta este si motivul pentru care Consiliul Judetean Timis a elaborat un proiect pentru construirea unui centru local de cercetare si productie a echipamentelor necesare generarii de energie curate.

Insula daneza 100% verde

Insula daneza 100% verdeUn grup de cultivatori de cartofi de pe o mica insula daneza a devenit trader de energie, detinand turbinele eoliene prin intermediul carora insula lor a devenit 100% independenta energetic. Astfel, in mai putin de 10 ani, emisiile de CO2 de pe insula au scazut de la 11 tone/capita/an la 4.4 tone, in conditiile in care in Statele Unite, de exemplu, media este de 17.6, si a dovedit ca o comunitate poate trai numai cu energie regenerabila.

Obiectivul UE de 20% energie din surse regenerabile nu poate fi atins pana in 2020

Obiectivul UE de 20% energie din surse regenerabile nu poate fi atins pana in 2020Presedintele Comisiei pentru Industrii din Camera Deputatilor, Iulian Iancu, a declarat in cadrul unui simpozion ca tinta stabilita pentru 2020, de 20% energie din surse regenerabile, nu poate fi atinsa.

Afirmatia a fost facuta in contextul cifrelor actuale, care arata ca in prezent, aproape de inceputul anului 2014, proportia de energie regenerabila in totalul electricitatii produse este de numai 8.6%.

Comunitatea pentru Energie a adoptat Strategia Energetica pentru Sud-Estul Europei

Comunitatea pentru Energie a adoptat Strategia Energetica pentru Sud-Estul EuropeiComunitatea pentru Energie a adoptat la Belgrad Strategia Energetica pentru Sud-Estul Europei, care include 35 de proiecte cu o valoare totala de 30 de miliarde de euro.

 Ministrul sarb pentru Energie a declarat ca initial au fost propuse 100 de proiecte, din care 14 au ca obiect energia electrica, 7 din acestea fiind din Serbia.

Proiect de HG pentru stoparea subventionarii proiectelor de energie regenerabila

Proiect de HG pentru stoparea subventionarii proiectelor de energie regenerabilaDepartamentul pentru Energie din cadrul Ministerului Economiei a initiat un proiect de hotarare de Guvern in urma careia subventionarea proiectelor de energie regenerabila ar urma sa fie stopata in anul 2013.

Totul vine ca urmare a faptului ca in ultimii ani capacitatea de energie regenerabila instalata in Romania a crescut exponential, de la 469 de MW la sfarsitul anului 2010 la peste 2.300 de MW la sfarsitul anului 2012, asadar o sporire de aproape 200% anual.


PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design