EVENIMENTE

NaturEnergy » Alte stiri
Alte stiri

Parlamentul European, reactie la politica pentru 2030 privind energia regenerabila

In cursul acestei saptamani, in cadrul unei sedinte plenare cu privire la raportul Parlamentului European despre cadrul 2030 pentru politicile energetice si de climat, s-a dat un semnal clar prin intermediul votului celor prezenti ca solicitarea pentru trei tinte obligatorii pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, sursele de energie regenerabila si eficienta energetica prevaleaza.
Asadar, este acum la latitudinea Statelor Membre ale Uniunii Europene si a Consiliului European daca accepta sau nu provocarea de a face acest pachet de politici un pas real inainte pentru spatiul european.

Uniunea Europeana a stabilit tintele de energie regenerabila si emisii pentru 2030

Ramura energiei verzi din interiorul Uniunii Europene a primit zilele trecute decizia autoritatilor de la Bruxelles privind tintele care trebuie atinse de catre statele membre ale spatiului comunitar, astfel incat sa creasca gradul de protejare a mediului si a proportiei de energie verde in totalul energiei consumate de populatie.
Pachetul de politici referitoare la energie si climat contine si precizari privind nivelul emisiilor de gaze poluante acceptat, astfel ca acestea trebuiesc reduse cu 40% fata de cota la care se situau in 1990, iar productia de energie regenerabila trebuie sa reprezinte 27% din totalul consumului la nivel UE.

Aproape ¾ din fermele de pasari si porcine din Germania produc energie regenerabila

Aproape ¾ din fermele de pasari si porcine din Germania produc energie regenerabilaUn studiu realizat in perioada August-Septembrie 2013 de catre compania AgriDirect, specializata in analiza pietei din agricultura, arata ca aproape 74% din totalul fermelor de pasari si porci de pe teritoriul Germaniei au produs cel putin un tip de energie regenerabila, iar 95% dintre ele au montate sisteme cu panouri fotovoltaice.

“Sper sa nu ajungem si noi la 50%”

“Sper sa nu ajungem si noi la 50%” Este afirmatia presedintelui Asociatiei Furnizorilor de Energie Electrica din Romania (AFEER), care sustine ca toate taxele prevazute de lege pentru companiile din sectorul energetic se regasesc in factura finala, astfel ca ele reprezinta un cost imposibil de controlat, el putand fi numai estimat.

Potrivit aceluiasi oficial, in prezent taxele reprezinta aproximativ 20% din pretul final pentru consumatori, un procent relativ mic daca ne raportam la Germania, unde taxele reprezinta jumatate din costurile finale.

Dupa Romania, chinezii au 2 miliarde de dolari de investit in Grecia

Dupa Romania, chinezii au 2 miliarde de dolari de investit in GreciaDupa ce zilele trecute am aflat ca o companie chineza vrea sa investeasca jumatate de miliard de dolari in sectorul energiei regenerabile din Romania, alt gigant de pe continentul asiatic si-a manifestat intentia de a investi doua miliarde de dolari intr-o serie de proiecte de energie verde in Grecia, obiectivul fiind de 1 GW de capacitate regenerabila instalata.
Astfel, conducerea gigantului chinez Hanergy s-a intalnit recent cu prim-ministrul grec Antonis Samaras pentru o serie de discutii care au vizat planurile de investitii pe care compania chineza le are in legatura cu sectorul energetic din Grecia.


PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design