EVENIMENTE
NaturEnergy » Alte stiri
Alte stiri

Romanian Solar Summit 2013 - Tariful fix, urmatorul motor de dezvoltare in industria fotovoltaica

Romanian Solar Summit 2013 - Tariful fix, urmatorul motor de dezvoltare in industria fotovoltaicaBucuresti, 20 noiembrie 2013 - Tariful fix s-ar putea situa intre 186-200 euro/MW, conform metodologiei de calcul propuse de ANRE si aprobate de Comisia Europeana, iar noul impozit de 1,5% va fi perceput si proiectelor fotovoltaice incepând cu 2014, acestea fiind considerate constructii speciale.
Sub sloganul „Meet the PV market!” evenimentul organizat de Govnet Conferences, sub egida RPIA – Romanian Photovoltaic Industry Association a reunit peste 200 dintre cei mai mari jucatori din piata energiei solare, companii din sferele complementare si autoritati din domeniu deopotriva.

Piata energiei din deseuri se va dezvolta semnificativ in urmatorii ani

Piata energiei din deseuri se va dezvolta semnificativ in urmatorii aniPotrivit estimarilor specialistilor, exista trei motive principale pentru care in urmatorii 4 ani piata energiei din deseuri va inregistra un avant important la nivel global, si anume: cantitatea in crestere de gunoi din orase si comunitati, nevoia tot mai mare de energie si norme legislative din ce in ce mai stricte. Toate acestea vor contribui la sporirea numarului de instalatii care au deseurile ca sursa de combustibil.

Reducerea subventiilor la energia regenerabila este justificata

Reducerea subventiilor la energia regenerabila este justificataPotrivit presedintelui Asociatiei Marilor Consumatori Industriali de Energie (ABIEC), in anul 2013 s-a atins obiectivul privind consumul de energie regenerabila in totalul national, astfel, ca o reducere a subventiilor acordate de catre stat pentru productia de energie din surse alternative este justificata in viitor.
Tara noastra si-a stabilit un obiectiv peste acela al Uniunii Europene pentru 2020, respectiv ca 24% din consumul din 2020 sa fie electricitate din surse regenerabile, fata de 20% tinta UE, astfel ca in numai doi ani Romania si-a indeplinit planul pe 10 ani.

Finantarea proiectelor de energie din zonele rurale, in atentia UE

Finantarea proiectelor de energie din zonele rurale, in atentia UEMembrii Parlamentului European impreuna cu reprezentanti din peste 40 de regiuni europene au discutat cu cateva zile in urma despre provocarile si oportunitatile pe care le prezinta partea de finantare a proiectelor de energie localizate in zone rurale, in contextul in care pe 26 Noiembrie va avea loc Consiliul pentru Politica de Coeziune, de importanta cruciala pentru viitorul dezvoltarii Uniunii Europene.

Cel mai mare summit al energiei fotovoltaice din Romania va avea loc pe 19 noiembrie 2013

Cel mai mare summit al energiei fotovoltaice din Romania va avea loc pe 19 noiembrie 2013Bucuresti, 08 noiembrie 2013 – Cu peste 550 MW acreditati final in domeniul fotovoltaic, de zece ori mai mult decat anul trecut,  Romanian Solar Summit 2013 devine unul dintre evenimentele de referinta din domeniul energiei regenerabile.


PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design