EVENIMENTE

NaturEnergy » Alte stiri
Alte stiri

ExpoEnergiE isi anunta desfasurarea si anul acesta

     ExpoEnergiE este un eveniment dedicat cu precadere Industriei Enegetice si Industriei de Petrol si Gaze, si constituie un prilej de interactiune intre specialisti in domeniile mentionate mai sus. Acest eveniment are ca principal scop promovarea potentialului local in vederea atragerii de investitori. In cadrul evenimentului se vor reuni reprezentanti de marca ai acestor domenii, care isi vor expune produsele si inovatiile sau vor negocia cu furnizorii.'ICCI 2017' celebreaza anul acesta cea de-a 23-a editie a evenimentului.

   

 
    “ICCI 2017” este un eveniment ce sa va desfasura sub forma de Targ si Expozitie care are ca tematica problematica sectorului energetic si de asemenea trateaza si tematici tehnice precum Eficienta Energetica, Tehnologii de Energie Regenerabila, Inovatii pe piata Energiei Regenerabile, Tehnologii Energetice Conventionale dezbatute atat la nivel global cat si particularizand pentru situatia Turciei.

Nu ai casa izolata? Statul iti da pana la 40000 de lei daca folosesti materiale ecologice!

In data de 12 ianuarie 2017 a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 34 Ordinul MMAP nr. 2.425/2016 pentru aprobarea Ghidului de finanțare a Programului privind efectuarea de lucrări destinate eficienței energetice, beneficiari persoane fizice. Desi acesta este teoretic deja aplicabil, in realitate autoritatile nu au stabilit inca perioada in care cetatenii isi vor putea inscrie solicitarile.

Cu ajutorul acestui program denumit sugestiv “Casa Verde Plus” – dupa ce “Casa Verde” a avut un succes real printre romanii care apreciaza energia provenita din surse regenerabile si vor sa protejeze astfel natura prin reducerea utilizarii combustibililor fosili – autoritatile romane din cadrul Ministerului Mediului intentioneaza sa sprijine cetatenii romani persoane fizice si juridice in demersurile lor de a-si izola locuintele cu materiale ecologice, insa limitat la parter si doua etaje, locuinte existente sau in curs de construire.

Schema de sprijin pentru certificatele verzi a fost aprobata 

Comisia Europeana a anuntat in data de 19 Decembrie decizia sa de a nu formula obiectiuni in ceea ce priveste intentia Romaniei de a aduce modificari asupra schemei de sprijin pentru acordarea certificatelor verzi, promovand astfel energia provenita din surse regenerabile.

 
Decizia a fost luata pe 16 Decembrie, la trei saptamani dupa ce Guvernul de la Bucuresti a trimis catre Comisia Europeana notificarile. Schema de sprijin a energiei regenerabile prin certificate verzi a fost aprobata in luna Iulie 2011, cu scopul declarat de a ajuta Romania sa isi atinga pana in 2020 tinta de 20 % energie regenerabila.

Sase surse neasteptate de energie regenerabila

Cand vine vorba despre energie regenerabila, cea fotovoltaica si eoliana intotdeauna sunt in centrul discutiei, dar si alte forme de energie verde, precum cea geotermala sau hidroenergia primesc ceva atentie. Ceea ce nu stiu multi este ca in lume se folosesc multe alte surse de energie regenerabila, mai putin cunoscute, insa la fel de eficiente si toate avand acelasi scop nobil: sa compenseze emisiile de dioxid de carbon eliberate in urma arderii de combustibili fosili. Proiecte mai mici includ pamantul si microbii ca sursa de energie, iar cele mai mari implica depozite subterane de magma lichida si chiar urmele de pasi ai oamenilor pentru a dezvolta energie care altminteri ar fi risipita.


PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design