EVENIMENTE

NaturEnergy » Alte stiri
Alte stiri

Trei tari ale Uniunii Europene si-au atins deja tinta Energiei Regenerabile pentru 2020

Tinte energie regenerabila 2020Cele mai recente date facute publice de catre reprezentantii Uniunii Europene arata ca trei dintre tarile membre ale spatiului comunitar si-au indeplinit deja obiectivul de energie regenerabila stabilit pentru anul 2020. Astfel, desi mai sunt sase ani pana la termenul-limita, aceste trei tari au atins deja proportia de energie verde in totalul productiei la nivel national, iar majoritatea tarilor UE se afla si ele pe drumul cel bun in indeplinirea acestei tinte. Din pacate insa, dupa cum arata si graficul, Regatul Unit mai are mult pana la obiectivul sau.

Certificatele verzi – doar a zecea parte din totalul energiei generate

Certificatele verzi - doar a zecea parte din totalul energiei generatePotrivit operatorului roman al pietei de energie, ANRE, pe parcursul anului trecut s-au produs circa 6,3 TWh de electricitate verde, care corespund unui numar de peste 10 milioane de certificate verzi emise de autoritati pentru sprijinirea productiei acestui tip de energie din surse regenerabile.
Mai mult, potrivit aceleiasi Autoritati Nationale de Reglementare in domeniul Energiei, in urmatoarele zile se asteapta a fi facute publice cotele obligatorii pentru acest an, iar previziunile pentru investitori vorbesc de o stabilizare a cotelor la nivelul celor din 2013. Potrivit Presedintelui ANRE, Nicolae Havrilet, energia fotovoltaica, eoliana, cea din hidrocentralele mici si cea provenita din biomasa insumeaza peste 6 TWh, ceea ce in totalul energiei generate reprezinta doar 11,4%, iar daca punem la socoteala si restul energiei hidro, ponderea atinge nivelul de 23%.

Care vor fi tarifele fixe stabilite pentru producatorii de energie regenerabila cu instalatii sub 1 MW

Instalatii de energie regenerabila sub 1 MW tarife feed-inDupa cum am aratat si aici, autoritatile romane asteapta din partea Comisiei Europene aprobarea pentru introducerea schemei de tarifare pentru productia mica de energie regenerabila, respectiv cu o capacitate mai mica de 1 MW.

Intre timp, a fost facut public documentul pe care Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei l-a elaborat pentru autoritatile europene, document care contine propunerile privind sprijinirea producatorilor cu instalatii sub 1 MW.

S-a stabilit valoarea certificatelor verzi pentru anul 2014

ANREIn data de 10 Martie in partea I a  Monitorului Oficial al Romaniei a fost publicat Ordinul nr. 14 emis de catre Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei, Nicolae Havrilet, document care prevede limitele de tranzactionare pentru certificatele verzi, pentru anul 2014.Conferinta anuala “Eficienta energetica, conditie esentiala pentru o dezvoltare durabila”

Editia din 2014 a evenimentului “Eficienta energetica, conditie esentiala pentru o dezvoltare durabila” se va desfasura pe 27 Martie, la RIN Grand Hotel din Bucuresti.

In acest an, organizatorii isi propun sa continue si sa aprofundeze dezbaterile editiilor anterioare, astfel ca in cadrul acestei editii discutiile se vor axa pe patru teme-cheie precum planul national de actiune in domeniul eficientei energetice, transformarea pietei, performanta energetica a cladirilor si investitii si finantare.


PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design