EVENIMENTE

NaturEnergy » Alte stiri
Alte stiri

Romania | Structura de producție a sistemului energetic pe tipuri de resurse in ianuarie 2020

Conform raportului lunii ianuarie 2020 de monitorizare a sistemului energetic românesc, structura de producție a sistemului energetic pe tipuri de resurse este următoarea. Nuclearul asigura 19,7%, hidro 21,55%, gazul 25,12%, carbunele 19,67%, eolianul 12,89%, solarul 0,76% , biomasa 0,30% iar păcura 0,01%.

SIDC: Luni record şi întâmpinarea noilor membri

Operatorii desemnați ai Pieței de Energie Electrică (NEMO) și Operatorii de transport şi sistem (OTS) implicați în cuplarea unică intrazilincă europeană (SIDC - cunoscut anterior ca XBID) sunt încântați să anunțe că piețele intrazilnice cuplate în cadrul SIDC au crescut semnificativ ca urmare a lansării celui de-al doilea val în noiembrie 2019. 36 de milioane de tranzacții au fost realizate de la prima lansare în iunie 2018, fiind observate creșteri semnificative ale volumelor tranzacționate - în special în cele șapte țări din al doilea val - în timp ce sistemul continuă să funcționeze bine. Între timp, proiectul și-a extins și mai mult domeniul de aplicare prin aderarea membrilor din Slovacia OKTE (NEMO) și SEPS (OTS).

O companie slovena ieftineste energia electrică pentru urmatoarele trei luni

Comerciantul și furnizorul de energie GEN-I și-au redus tarifele de energie electrică pentru tensiune joasă în Slovenia, adăugând măsurilor de sprijin ale guvernului din cauza pandemiei coronavirusului.

Aprobarea dosarelor de finanțare pentru închiderea depozitelor de deșeuri municipale neconforme

Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat pe 23 martie 2020, lista cu cele 2 dosare de finanțare depuse de unitățile administrativ teritoriale pentru închiderea depozitelor de deșeuri municipale neconforme, în vederea aplicării prevederilor deciziei Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.

În acest sens, au fost aprobate 2 proiecte, depuse de Municipiul Orșova, județul Mehedinți suma aprobată fiind de 2.540.566,23 lei, respectiv Comuna Tuzla, județul Constanța, aprobată pentru suma de 9.405.772,00 lei.

Programul RABLA PLUS 2020 demarează

Administrația Fondului pentru Mediu lansează astăzi Programul ”Rabla Plus”, iar persoanele care doresc să achiziționeze un autovehicul electric sau electric hibrid plug-in, pot să se adreseze dealer-ilor validați.


PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design