EVENIMENTE

NaturEnergy » Alte stiri
Alte stiri

Aprobarea dosarelor de finanțare pentru închiderea depozitelor de deșeuri municipale neconforme

Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat pe 23 martie 2020, lista cu cele 2 dosare de finanțare depuse de unitățile administrativ teritoriale pentru închiderea depozitelor de deșeuri municipale neconforme, în vederea aplicării prevederilor deciziei Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.

În acest sens, au fost aprobate 2 proiecte, depuse de Municipiul Orșova, județul Mehedinți suma aprobată fiind de 2.540.566,23 lei, respectiv Comuna Tuzla, județul Constanța, aprobată pentru suma de 9.405.772,00 lei.

Programul RABLA PLUS 2020 demarează

Administrația Fondului pentru Mediu lansează astăzi Programul ”Rabla Plus”, iar persoanele care doresc să achiziționeze un autovehicul electric sau electric hibrid plug-in, pot să se adreseze dealer-ilor validați.

ExpoEnergiE isi anunta desfasurarea si anul acesta

     ExpoEnergiE este un eveniment dedicat cu precadere Industriei Enegetice si Industriei de Petrol si Gaze, si constituie un prilej de interactiune intre specialisti in domeniile mentionate mai sus. Acest eveniment are ca principal scop promovarea potentialului local in vederea atragerii de investitori. In cadrul evenimentului se vor reuni reprezentanti de marca ai acestor domenii, care isi vor expune produsele si inovatiile sau vor negocia cu furnizorii.'ICCI 2017' celebreaza anul acesta cea de-a 23-a editie a evenimentului.

   

 
    “ICCI 2017” este un eveniment ce sa va desfasura sub forma de Targ si Expozitie care are ca tematica problematica sectorului energetic si de asemenea trateaza si tematici tehnice precum Eficienta Energetica, Tehnologii de Energie Regenerabila, Inovatii pe piata Energiei Regenerabile, Tehnologii Energetice Conventionale dezbatute atat la nivel global cat si particularizand pentru situatia Turciei.

Nu ai casa izolata? Statul iti da pana la 40000 de lei daca folosesti materiale ecologice!

In data de 12 ianuarie 2017 a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 34 Ordinul MMAP nr. 2.425/2016 pentru aprobarea Ghidului de finanțare a Programului privind efectuarea de lucrări destinate eficienței energetice, beneficiari persoane fizice. Desi acesta este teoretic deja aplicabil, in realitate autoritatile nu au stabilit inca perioada in care cetatenii isi vor putea inscrie solicitarile.

Cu ajutorul acestui program denumit sugestiv “Casa Verde Plus” – dupa ce “Casa Verde” a avut un succes real printre romanii care apreciaza energia provenita din surse regenerabile si vor sa protejeze astfel natura prin reducerea utilizarii combustibililor fosili – autoritatile romane din cadrul Ministerului Mediului intentioneaza sa sprijine cetatenii romani persoane fizice si juridice in demersurile lor de a-si izola locuintele cu materiale ecologice, insa limitat la parter si doua etaje, locuinte existente sau in curs de construire.


PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design