EVENIMENTE

NaturEnergy » Alte stiri
Alte stiri

Alianţa Europeană pentru o Redresare Economică Verde a fost lansată în Parlamentul European

O alianță informală a fost lansată în Parlamentul European pe fondul apelurilor din partea a 12 miniștri ai mediului din UE care au semnat un apel pentru o redresare ecologică a pandemiei COVID-19.

Alianţa Europeană pentru o Redresare Economică Verde a fost lansată luni, 14 aprilie, la inițiativa lui Pascal Canfin, un europarlamentar centrist francez, care prezidează comitetul pentru mediu și sănătate publică al Parlamentului European.

Polonia declanșează repornirea graduală a economiei pe 19 aprilie

Polonia va începe din 19 aprilie repornirea treptată a economiei, după măsurile introduse în urmă cu câteva săptămâni pentru limitarea pandemiei de COVID-19, a anunţat marţi ministrul sănătăţii polonez Lukasz Szumowski, transmite Reuters."De la 19 aprilie vom începe încet dezgheţarea economiei" a declarat Szumowski pentru postul de radio RMF FM.

Romania | Structura de producție a sistemului energetic pe tipuri de resurse in ianuarie 2020

Conform raportului lunii ianuarie 2020 de monitorizare a sistemului energetic românesc, structura de producție a sistemului energetic pe tipuri de resurse este următoarea. Nuclearul asigura 19,7%, hidro 21,55%, gazul 25,12%, carbunele 19,67%, eolianul 12,89%, solarul 0,76% , biomasa 0,30% iar păcura 0,01%.

SIDC: Luni record şi întâmpinarea noilor membri

Operatorii desemnați ai Pieței de Energie Electrică (NEMO) și Operatorii de transport şi sistem (OTS) implicați în cuplarea unică intrazilincă europeană (SIDC - cunoscut anterior ca XBID) sunt încântați să anunțe că piețele intrazilnice cuplate în cadrul SIDC au crescut semnificativ ca urmare a lansării celui de-al doilea val în noiembrie 2019. 36 de milioane de tranzacții au fost realizate de la prima lansare în iunie 2018, fiind observate creșteri semnificative ale volumelor tranzacționate - în special în cele șapte țări din al doilea val - în timp ce sistemul continuă să funcționeze bine. Între timp, proiectul și-a extins și mai mult domeniul de aplicare prin aderarea membrilor din Slovacia OKTE (NEMO) și SEPS (OTS).

O companie slovena ieftineste energia electrică pentru urmatoarele trei luni

Comerciantul și furnizorul de energie GEN-I și-au redus tarifele de energie electrică pentru tensiune joasă în Slovenia, adăugând măsurilor de sprijin ale guvernului din cauza pandemiei coronavirusului.


PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design