EVENIMENTE

NaturEnergy » Alte stiri
Alte stiri

Doua programe pentru investiții ecologice în Maroc

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) împreună cu Uniunea Europeană (UE) sprijină investițiile ecologice ale sectorului privat din Maroc.


Guvernul Georgiei adoptă legi cheie privind eficiența energetică

Cele două noi acte legislative - Legea privind eficiența energetică și Legea privind performanța energetică a clădirilor - sunt repere importante pentru Georgia în îndeplinirea cerințelor sale în cadrul Acordului de liber schimb (DCFTA), precum și a apartenenței sale la comunitatea energetică, un acord internațional care reunește Uniunea Europeană și vecinii și este menit să creeze o piață energetică paneuropeană.


Strategia UE privind energia din surse regenerabile offshore

Comisia Europeană a emis o consultare publică care are ca obiectiv viitoarea strategie a UE privind energia din surse regenerabile offshore şi va fi adoptată în cursul acestui an, potrivit unui comunicat al Executivului comunitar.

Finanțare de până la 15.000 de euro pentru proprietarii de case din România

Programul este în premieră în lista programelor finanțate de Administrația Fondului pentru Mediu(AFM) și se adresează proprietarilor de case deja construite din România. Aceștia pot beneficia de o primă energetică de maximum 15.000 de euro prin care să-și facă investiții pentru eficientizarea energetică a propriei locuințe. Precizăm că Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor finanțează prin AFM 60% din costul unor astfel de lucrări, dar nu mai mult de 15.000 de euro.

Aproape 2.800 de clădiri din Ucraina au primit certificate energetice

Aproape 2800 de clădiri au primit certificarea de eficiență energetică în ucraina. Acest lucru reiese din datele Agenției de Stat pentru Eficiența Energetică care monitorizeaza această activitate. După ultimile monitorizări cererea de certificare este în creștere. În perioada ianuarie-aprilie a acestui an auditorii de energie au pregătit și trimis agenției aproximativ 1.400 de certificate, adică de 11 ori mai multe decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut. 


PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design