EVENIMENTE

NaturEnergy » Alte stiri
Alte stiri

Prin miscare ne vom incarca singuri telefonul

Miscarile de zi cu zi pot fi o sursa valoroasa de energie; cu ajutorul unor mici generatoare, chiar si datul din picioare poate produce electricitate. Procedeul se numeste recolta de energie si este testat in acest moment pe podelele din discoteci.

Potrivit cercetatorilor, tehnologia va permite in scurt timp sa ne alimentam singuri, prin miscare, iPodurile si telefoanele mobile.

Eficienta energetica , conditie esentiala pentru o dezvoltare durabila

A treia editie a conferintei se va desfasura in 11 martie in sala ATLAS a hotelului Radisson SAS din Bucuresti. Comisia Europeana a prezentat o noua strategie privind punerea bazelor unei solidaritati in domeniul energetic intre statele membre si o noua politica in domeniul retelelor energetice care sa stimuleze investitiile in retele energetice eficiente, cu emisii scazute de carbon.

Instrumente de stimulare a eficientei energetice

Ministerul Mediului, in calitate de partener al  Sustainable Energy Europe, in colaborare cu Administratia Fondului pentru Mediu si Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) organizează seminarul cu tema Instrumente de stimulare a eficientei energetice. Actiunea va avea loc in data de 13 februarie 2009, intre orele 09.00 si 13.00, la sediul CCIB, Bvd. Octavian Goga nr. 2, Sala Socec.     

Abrogarea Ghidului Casa Verde


Ordin nr. 90/2009

din 10/02/2009
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 89 din 13/02/2009

privind abrogarea Ordinului ministrului mediului si dezvoltării durabile nr. 1.339/2008 pentru aprobarea Ghidului de finantare a Programului de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incălzire cu sisteme care utilizează energie solară, energie geotermală si energie eoliană ori alte sisteme care conduc la imbunătătirea calitătii aerului, apei si solului

Editia februarie 2009 a revistei Green Report


Numarul din februarie 2009 al revistei Green Report pune in prim plan piata certificatelor de carbon, o piata noua pentru companiile romanesti. Echipa Green Report ofera o analiza completa a scenariilor pe care acestea le-ar putea urma in cover story-ul lunii - S-a ieftinit carbonul.


PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design