EVENIMENTE

NaturEnergy » Alte stiri
Alte stiri

Honda Jazz hibrid vine in 2010

Honda isi completeaza gama de hibride pentru 2010 cu modelul Jazz. Primul hibrid din clasa mica va dispune de acelasi motor pe benzina ca si modelul Insight, informeaza Motor Authority.

Motorul de 1,3 litri va fi ajutat de un altul electric, pentru un consum de 3 l/100 de km si emisii de CO2 de 90 g/km.

Programul Casa Verde nu se mai aplica


Ministrul Mediului, Nicolae NEMIRSCHI, a anuntat astazi, in cadrul Briefingului de presa sustinut la sediul Ministerului, ca Administratia Fondului pentru Mediu nu a putut publica lista instalatorilor validati in programul de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energiile regenerabile din cauza neaprobarii bugetului pentru anul 2009.

Conform Ghidului de Finantare al programului mai sus mentionat, publicarea listei instalatorilor trebuie sa contina si cotele financiare alocate de catre AFM fiecarui instalator in parte, lipsa acestor informatii facand imposibila publicarea listei instalatorilor validati la data de 15 ianuarie 2009.

Casa Verde falimenteaza firmele de panouri solare

Sute de companii specializate in instalatii de energie alternativa si care doreau sa participe la Programul Casa Verde se confrunta cu scaderi dramatice ale vanzarilor. Potentialii clienti care doreau sa-si utileze casele cu panouri solare asteapta demararea programului prin care statul promitea o subventie de 90%, program care a fost amanat pentru a treia oara.

Vanzarile au stagnat din octombrie 2008, cand s-a anuntat subventionarea de catre stat cu 90% a instalatiilor de energii alternative. Numarul potentialilor clienti a crescut brusc cu 10%, insa majoritatea asteapta subventiile promise, nu se inghesuie sa cumpere, ne-a declarat Eugen Lungu, de la o societate care comercializeaza panouri solare. Multe dintre firmele specializate se afla in impas, practic, nu mai vand nimic de cateva luni, iar unele chiar au facut importuri suplimentare.

Spuneti adio programului Casa Verde

Daca aveti casa la curte, uitati de panourile solare pe care statul ar fi putut sa le subventioneze,in proportie de 90%. Ministrul Mediului vrea sa restranga programul Casa Verde numai la asociatiile de locatari, si la institutiile publice.

Ministrul mediului si-a inceput mandatul criticand dur programul Casa Verde, pe motiv ca panourile solare ar putea fi montate pe case de vacanta sau in imobile in care locuiesc putini oameni ori nu permanent.

Asa ca a ajuns la concluzia ca programul sa se adreseze doar blocurilor de locuit si institutiilor publice. Subventia pentru acestea este de 90% din pret. Cu o conditie:  acestea trebuie sa intre si in programul Ministerului Dezvoltarii prin care blocurile sunt reabilitate termic.

Energie verde gratis

Cei care beneficiaza de instalatii solare sau eoliene au toate motivele sa fie optimisti, intr-un context global de criza a resurselor. Deveanul Dan Ivan si-a instalat, anul trecut, o baterie de panouri solare destinata producerii apei calde menajere.


PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design