EVENIMENTE

NaturEnergy » Alte stiri
Alte stiri

Spuneti adio programului Casa Verde

Daca aveti casa la curte, uitati de panourile solare pe care statul ar fi putut sa le subventioneze,in proportie de 90%. Ministrul Mediului vrea sa restranga programul Casa Verde numai la asociatiile de locatari, si la institutiile publice.

Ministrul mediului si-a inceput mandatul criticand dur programul Casa Verde, pe motiv ca panourile solare ar putea fi montate pe case de vacanta sau in imobile in care locuiesc putini oameni ori nu permanent.

Asa ca a ajuns la concluzia ca programul sa se adreseze doar blocurilor de locuit si institutiilor publice. Subventia pentru acestea este de 90% din pret. Cu o conditie:  acestea trebuie sa intre si in programul Ministerului Dezvoltarii prin care blocurile sunt reabilitate termic.

Energie verde gratis

Cei care beneficiaza de instalatii solare sau eoliene au toate motivele sa fie optimisti, intr-un context global de criza a resurselor. Deveanul Dan Ivan si-a instalat, anul trecut, o baterie de panouri solare destinata producerii apei calde menajere.

Prin miscare ne vom incarca singuri telefonul

Miscarile de zi cu zi pot fi o sursa valoroasa de energie; cu ajutorul unor mici generatoare, chiar si datul din picioare poate produce electricitate. Procedeul se numeste recolta de energie si este testat in acest moment pe podelele din discoteci.

Potrivit cercetatorilor, tehnologia va permite in scurt timp sa ne alimentam singuri, prin miscare, iPodurile si telefoanele mobile.

Eficienta energetica , conditie esentiala pentru o dezvoltare durabila

A treia editie a conferintei se va desfasura in 11 martie in sala ATLAS a hotelului Radisson SAS din Bucuresti. Comisia Europeana a prezentat o noua strategie privind punerea bazelor unei solidaritati in domeniul energetic intre statele membre si o noua politica in domeniul retelelor energetice care sa stimuleze investitiile in retele energetice eficiente, cu emisii scazute de carbon.

Instrumente de stimulare a eficientei energetice

Ministerul Mediului, in calitate de partener al  Sustainable Energy Europe, in colaborare cu Administratia Fondului pentru Mediu si Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) organizează seminarul cu tema Instrumente de stimulare a eficientei energetice. Actiunea va avea loc in data de 13 februarie 2009, intre orele 09.00 si 13.00, la sediul CCIB, Bvd. Octavian Goga nr. 2, Sala Socec.     


PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design