EVENIMENTE

NaturEnergy » Alte stiri
Alte stiri

Electricitate generata din deplasarea masinilor

Oamenii de stiinta israelieni au dezvoltat o metoda de folosire a deplasarii masinilor pe sosea pentru generarea electricitatii. In plus, ei au anuntat ca vor inaugura luna viitoare doua astfel de sosele generatoare de energie.

Energie din pasi in Japonia

Statiile de metrou din Tokyo se folosesc de presiunea pasilor multimilor de oameni pentru alimentarea panourilor publicitare si a aparatelor de taxat bilete.

Experimentele au inceput in aceasta saptamana la doua dintre cele mai aglomerate statii de metrou din capitala japoneza. Astfel, in fata aparatelor de bilete de la metrou, au fost montate placi speciale care declanseaza vibratii usoare ce pot fi stocate ca energie.

In momentul de fata sistemul este folosit doar de proba ca sa ii examinam potentialul intreg, a declarat Takuya Ikeba, reprezentant al East Japan Railway. Acesta a mai spus ca placile sunt compuse din ceramica si cauciuc pentru absorbtia vibratiilor.

Instalatorii autorizati mai asteapta

Programul AFM de subventionare a energiei neconventionale incepe cu o amanare. Instalatorii autorizati mai au de asteptat.

Iata comunicatul AFM :

INFORMARE privind prelungirea datei de analiză a dosarelor depuse in cadrul Programului de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incălzire cu sisteme care utilizează energie solară, energie geotermală şi energie eoliană sau
alte sisteme care conduc la imbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului

In perioada 3 - 28 noiembrie 2008, Administratia Fondului pentru Mediu a procesat peste 5.000 cereri şi a inregistrat peste 1.950 dosare depuse de instalatorii care doresc să participe la Programul de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incălzire cu sisteme care utilizează energie solară, energie geotermală şi energie eoliană sau alte sisteme care conduc la imbunătăţirea calităţii aerului,
apei şi solului. Avand in vedere volumul neaşteptat de mare de dosare depuse, comparativ cu numărul de angajaţi ai AFM, Administraţia Fondului pentru Mediu a decis
prelungirea perioadei de analiză a dosarelor, pană la data de 29 decembrie 2008.


Nemirschi: Casa Verde ramane, in principiu

Taxa auto trebuie nuantata si nu anulata, a declarat Nicolae Nemirschi sambata, in timpul audierilor de la comisiile de specialitate reunite ale Parlamentului, informeaza Agerpres. Aceasta taxa deranjeaza ca valoare la prima vedere, dar nu sunt de acord ca Romania sa devina cimitirul de masini vechi al Europei, a specificat noul ministru.

Intrebat daca va sustine eliminarea taxei auto si daca da, care va fi sursa de finantare a programului Casa Verde, ministrul validat pentru portofoliul de la Mediu a spus ca va veni cu propuneri alternative, insa taxa nu trebuie eliminata.

Evident, pot exista masuri alternative care pot sa satisfaca si partea de alimentare a bugetului si de respectare in final a programului Casa Verde, pentru ca banii din taxa acolo se duc, a spus acesta.

Acesta a afirmat ca nu ar dori sa faca o declaratie ferma in acest moment, pentru ca discutiile se vor face la nivelul Guvernului. In ceea ce priveste programul Casa Verde, el a afirmat ca acesta trebuie pastrat, insa trebuie sa i se gaseasca si sursa de finantare.

O noua amanare in programul Casa Verde

Programul Casa Verde, prin care statul acorda subventii pentru montarea de sisteme alternative de incalzire, a fost amanat pentru a doua oara.

Domnul  Nicolae Nemirschi, noul ministrul al Mediului a prelungit perioada de verificare a firmelor autorizate pana pe 12 ianuarie urmand ca pe 15 ianuarie lista lor sa fie facuta publica.

"Programul Casa Verde este aplicabil, dar viteza cu care s-a incercat aplicarea lui a creat mici inadvertente din cauza numarului mare de cereri", a spus dl ministru Nemirschi.

"Au fost depuse 5.000 de cereri, dar au adus documentatia necesara numai 1.954 de firme. Administratia Fondului de Mediu a reusit sa verifice si sa acrediteze pana in prezent 359 de firme, dar procesul nu este finalizat. De aceea, am decis amanarea finalizarii analizei dosarelor pana pe 12 ianuarie, iar publicarea listelor va fi facuta apoi in termen de 3 zile lucratoare", a adaugat ministrul Mediului.


PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design