EVENIMENTE

NaturEnergy » Alte stiri
Alte stiri

Incaltaminte cu generator de electricitate

Compania de telecomunicatii japoneza NTT a prezentat un prototip de incaltaminte care produce energie electrica atunci cand utilizatorul paseste, prototip dezvoltat in laboratorul companiei din Atsugi, prefectura Kanagawa.

Se inverzesc hipermarketurile din Romania

Greenpeace Romania lanseaza, in cadrul campaniei de eficienta energetica, Ghidul Hipermarketurilor Verzi. Acest ghid ierarhizeaza hipermarketurile din tara noastra in functie de importanta pe care acestea o acorda incalzirii globale si implicit reducerii emisiilor de dioxid de carbon (CO2), prin politica pe care o au pentru eliminarea becurilor cu incandescenta de pe piata. VEZI GHID

La solicitarea Greenpeace Romania de a elimina de pe piata becurile cu incandescenta intr-un termen cat mai scurt, hipermarketurile au raspuns diferit. Ikea a anuntat eliminarea de pe piata a becurilor cu incandescenta incepand cu luna septembrie 2009, Plus a stabilit ca termen luna august 2010 iar Auchan, Cora si Selgros Cash&Carry vor vinde doar becuri economice incepand cu anul 2011.


Volkswagen Passat in versiune eco

Volkswagen a dezvaluit in cadrul Salonului Auto de la Bologna o versiune ecologica a modelului Passat. Nemtii experimenteaza in continuare noi solutii pentru reducerea consumului de combustibil cu ajutorul lui Passat EcoFuel.

20 decembrie 2008 ziua Z

articol de Mihai VINTILA

Pe aceasta data Agentia Fondului de Mediu va trebui sa faca publice firmele
care indeplinesc conditiile de instalatori agreati pentru programul CASA VERDE.
Dupa 5 ianuarie 2009  teoretic fiecare firma din program ar trebui sa stie exact numarul
de sisteme pe care le va putea monta si care vor beneficia de subventia de la stat.

Acest program CASA VERDE deschide usa spre introducerea la nivel national a tehnologiilor verzi ca prim pas al Romaniei de indeplinire a conditiilor privind reducerea CO2 si nu in ultimul rand ca un element principal in reducerea facturilor si a consumului combustibilor fosili.

Ghidul CetateanuluiGhidul Cetateanului este publicat de Ministerului Mediului, si descrie pasii pe care trebuie urmati pentru a beneficia de programul de finantare Casa Verde.


PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design