EVENIMENTE

Airsynergy, hotarata sa schimbe harta globala a energiei eoliene

Airsynergy, hotarata sa schimbe harta globala a energiei eoliene
Airsynergy, o companie irlandeza care activeaza in domeniul dezvoltarii de produse pentru energia regenerabila, este hotarata sa schimbe harta globala a energiei eoliene prin introducerea pe piata a unei tehnologii revolutionare de captare a curentilor de aer.

Irlandezii de la Airsynergy sprijina intens pozitionarea energiei eoliene ca o alternativa extrem de viabila la combustibilii fosili. In ultimii cinci ani, specialistii companiei au dezvoltat si testat o tehnologie noua, bazata pe un invelis special care acopera linia desenata de palele turbinei, astfel ca noile modele de instalatii eoliene sunt capabile sa produca anual de doua ori mai multa electricitate decat o turbina obisnuita.

Specialistii Airsynergy sustin ca prin folosirea acestei noi tehnologii costurile de productie a energiei eoliene vor scadea la jumatate, reconfigurandu-se astfel harta globala a energiei eoliene. In acest fel, in unele zone in care pana acum folosirea energiei vantului nu era o solutie foarte eficienta din punct de vedere financiar, odata cu introducerea pe piata a acestui nou tip de turbina acest lucru se va schimba.

Reprezentantii companiei irlandeze mai sustin ca prin utilizarea acestei tehnologii pentru instalatiile eoliene, rata de amortizare a investitiei va fi mult intensificata, astfel ca banii vor fi recuperati mult mai repede, scazand astfel si dependenta dezvoltatorilor fata de subventiile acordate de autoritati pentru productia de energie verde.

Primul model de turbine Airsynergy care foloseste aceasta tehnologie cu manta are o capacitate de 5 kW, iar inginerii companiei spun ca este capabil sa produca anual in medie 17.500 de kWh, cantitate de electricitate suficienta pentru a acoperi necesarul pentru un an a doua locuinte obisnuite.

Pe termen mediu, respectiv in urmatorii doi ani, proiectantii irlandezi au in vedere dezvoltarea unor prototipuri care sa ajunga la o capacitate de pana la 1 MW.

Sursa: Airsynergy
Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design