Ministerul Energiei din Grecia avansează cu programul de sprijin Apollo pentru costurile energiei

Ministerul Energiei din Grecia avansează cu programul de sprijin Apollo pentru costurile energiei

Ministerul Energiei grecești progresează cu pregătirile pentru lansarea programului de sprijin Apollo, planificat să ofere economii drastice la costurile energiei pentru 127.500 de gospodării cu venituri mici eligibile, organizații guvernamentale locale, precum și companii publice de drenaj și furnizare de apă și canalizare municipală, prin acces la producția de energie solară la tarife fixe.

Ministerul intenționează să invite în curând cele 13 regiuni administrative ale țării să declare dacă vor participa la program, pentru a primi, în jurul datei de 10 iulie, truse de unelte pentru înființarea Comunităților Energetice Cetățenești (CEC), prin intermediul cărora vor fi compensate nivelurile de consum ale facilităților locale și regionale, precum și ale companiilor publice de drenaj și furnizare de apă și canalizare municipală.

Odată ce aceste CEC-uri vor fi înființate de regiunile administrative participante, oficialii vor putea estima nivelurile de consum energetic ale membrilor și vor putea crea un plan optim de distribuție spațială pentru unitățile de energie regenerabilă (RES) pentru a se asigura că nevoile energetice ale membrilor CEC sunt satisfăcute eficient.

Următorul pas în planul de dezvoltare va implica anunțarea licitațiilor RES pentru fiecare regiune administrativă. Aceste licitații vor facilita instalarea unităților RES pentru a acoperi o proporție semnificativă din nivelurile de consum energetic ale participanților CEC.

Procedura programului Apollo pentru gospodăriile cu venituri mici, destinată să acopere 90% din nivelurile lor de consum energetic, este așteptată să fie mai rapidă. Agenția Elenă pentru Dezvoltare Locală și Guvernare Locală (E.E.T.A.A.) va fi implicată în acest proces.

Ministerul Energiei anticipează că totul va fi pregătit până în toamnă pentru lansarea licitațiilor RES pentru un portofoliu RES care va fi folosit pentru compensarea consumului gospodăriilor cu venituri mici.

M. NEGOMIREANU

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *