Qualitas Energy achiziționează drepturile pentru un proiect eolian greenfield de 56,7 MW în Germania

Qualitas Energy achiziționează drepturile pentru un proiect eolian greenfield de 56,7 MW în Germania

Qualitas Energy, o platformă globală de investiții, management și dezvoltare de proiecte axată pe energie regenerabilă, tranziție energetică și investiții în infrastructură durabilă, a anunțat miercuri achiziția cu succes a drepturilor pentru un proiect eolian greenfield cu o capacitate totală de 56,7 MW.

Echipa de dezvoltare internă planifică un parc eolian cu un total de opt turbine, care va furniza energie pentru peste 38.000 de gospodării în viitor, și colaborează strâns cu vânzătorul pentru a asigura succesul proiectului.

„Suntem uniți de o misiune comună, iar acest parteneriat este modul nostru de a accelera tranziția energetică,” a declarat Borja Caruana, Director General al Qualitas Energy Deutschland GmbH.

Compania accelerează tranziția energetică în Germania nu doar prin achiziții, ci și prin dezvoltarea, construcția și operarea de noi proiecte.

„Avem ținte de investiții ambițioase pentru piața germană. Strategia noastră de investiții vizează identificarea și dezvoltarea de proiecte care sunt sustenabile din punct de vedere ecologic și economic. Suntem încântați, ca în acest caz, să lucrăm cu dezvoltatori locali puternici pe picior de egalitate,” a subliniat Johannes Overbeck, Șeful Investițiilor la Qualitas Energy Deutschland GmbH.

Qualitas Energy este bine poziționată din punct de vedere al personalului și al finanțelor pentru a implementa noi proiecte atât independent, cât și în cooperare. Având în vedere nevoia urgentă de capital verde, compania plănuiește să investească aproximativ 1,2 miliarde de euro în achiziția și dezvoltarea de proiecte de repowering și greenfield în Germania. Această inițiativă vizează extinderea semnificativă a portofoliului său intern de dezvoltare de proiecte la o capacitate totală de 4 GW, consolidându-și angajamentul față de avansarea tranziției energetice.

Qualitas Energy Deutschland GmbH face parte din Grupul Qualitas Energy, care este dedicat tranziției către o economie decarbonizată și se concentrează pe achiziția, finanțarea, dezvoltarea de proiecte, construcția și operarea de turbine eoliene onshore, având o echipă de peste 250 de angajați în Berlin, Hamburg, Wiesbaden, Trier, Köln și Stuttgart.

Mihai VINTILĂ

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *