CONTEC FOODS S.R.L. instalează un sistem de panouri fotovoltaice cu o putere de 1,846 MWp

CONTEC FOODS S.R.L. instalează un sistem de panouri fotovoltaice cu o putere de 1,846 MWp

Într-o eră dominată de provocările ecologice și necesitatea tranziției către surse de energie durabilă, proiectul „Montare Panouri Fotovoltaice în cadrul SC CONTEC FOODS SRL” se remarcă prin ambiția sa de a contribui la un viitor mai verde și mai sustenabil. Acest proiect, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), reprezintă un pas important în direcția reducerii amprentei de carbon și a creșterii eficienței energetice în industria alimentară.

În primul rând, esența acestui proiect rezidă în instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice cu o capacitate de 1,846 MWp, destinat autoconsumului. Această inițiativă nu doar că va reduce considerabil dependența SC CONTEC FOODS SRL de Sistemul Energetic Național (SEN), dar va și diminua cheltuielile anuale cu energia, generând economii semnificative. În contextul prețurilor fluctuante ale energiei pe piața OPCOM, această măsură devine o veritabilă ancoră de stabilitate financiară pentru companie.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt, de asemenea, notabile. Reducerea cantității de energie electrică achiziționată din SEN cu echivalentul producției nominale a noii capacități instalate este un pas strategic către autosuficiență energetică. De asemenea, proiectul prevede o scădere anuală a emisiilor de CO2 cu 1.714,11 tone, contribuind semnificativ la eforturile globale de combatere a schimbărilor climatice. Această reducere a amprentei de carbon este esențială nu doar pentru conformitatea cu reglementările de mediu, ci și pentru responsabilitatea corporativă pe care SC CONTEC FOODS SRL o îmbrățișează.

Mai mult decât atât, creșterea numărului și puterii instalate a instalațiilor de producere a energiei electrice din surse regenerabile consolidează poziția companiei ca pionier în domeniul energiei verzi. Punerea în funcțiune și conectarea la rețea a noii centrale fotovoltaice nu doar că sporesc capacitatea de producție a energiei din surse regenerabile, dar și inspiră alte companii să urmeze acest exemplu.

Proiectul se înscrie, astfel, într-o viziune mai largă de dezvoltare durabilă, menținându-și angajamentul de a proteja mediul înconjurător și de a îmbunătăți eficiența operațională. Într-o lume în care resursele sunt limitate și impactul ecologic al activităților industriale devine din ce în ce mai evident, inițiative precum cea a SC CONTEC FOODS SRL sunt cruciale. Ele demonstrează că este posibil să îmbinăm succesul economic cu responsabilitatea față de planetă.

Valoarea totală a proiectului, de 12.798.247,75 lei, reflectă nu doar un angajament financiar, ci și unul moral și strategic. Finanțarea prin PNRR, în valoare de 2.222.325,00 lei, și TVA-ul aferent cheltuielilor eligibile, de 1.844.787,46 lei, subliniază sprijinul substanțial acordat de stat pentru aceste inițiative.

În concluzie, proiectul „Montare Panouri Fotovoltaice în cadrul SC CONTEC FOODS SRL” nu este doar o simplă investiție într-o tehnologie modernă, ci un manifest al responsabilității ecologice și al dorinței de a crea un viitor sustenabil.

M. NEGOMIREANU

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *