Alegerile în materie de flexibilitate ar putea fi un punct nevralgic fatal în tranziția Africii către energia regenerabilă

Alegerile în materie de flexibilitate ar putea fi un punct nevralgic fatal în tranziția Africii către energia regenerabilă

Deși există un consens larg că energia solară și eoliană vor sta la baza viitoarelor sisteme energetice ale Africii, provocarea reală constă în determinarea tehnologiilor optime pentru a oferi flexibilitatea necesară rețelelor electrice.

Cercetările științifice în acest domeniu prezintă un punct nevralgic major, luând în considerare doar tehnologiile flexibile cu emisii zero de carbon, în ciuda eficienței lor insuficiente, a lipsei de fiabilitate sau a costurilor excesive. În schimb, centralele electrice cu motoare de echilibrare, deși fiabile, flexibile și rentabile, nu sunt menționate deloc.

Prioritatea numărul unu a Africii este combaterea sărăciei energetice. Studiile aprofundate realizate de Wärtsilä au relevat că mixul energetic optim pentru majoritatea națiunilor africane se bazează pe energia regenerabilă, cu tehnologii de motoare de echilibrare și active de stocare a energiei pentru flexibilitatea necesară.

Alinierea obiectivelor de dezvoltare și climă ale Africii presupune tranziția pe termen lung către surse de energie curată, valorificând totodată resursele și avantajele competitive ale continentului.

Marc Thiriet,

Director, Africa, Wärtsilä Energy.

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *