Summitul Mondial al Energiei Viitoare 2024 pentru a Accelerarea Adoptării Hidrogenului Verde

Summitul Mondial al Energiei Viitoare 2024 pentru a Accelerarea Adoptării Hidrogenului Verde

Summitul Mondial al Energiei Viitoare 2024, cea de-a 16-a ediție a principalului eveniment de afaceri din regiunea MENA pentru energia viitoare și sustenabilitate, va aduna o gamă de experți globali din industrie pentru a examina modul în care hidrogenul fără carbon produs cu energie regenerabilă poate alimenta tranziția energetică în curs..

Înainte de summitul de anul acesta, care va avea loc la Abu Dhabi National Exhibition Centre în perioada 16-18 aprilie, sectorul hidrogenului verde a fost martorul unui val de anunțuri de proiecte în ultimii ani, care acum trec în faza de dezvoltare, pe măsură ce companiile și factorii de decizie politică își asumă munca dificilă de a livra potențialul lor transformativ.

Impactul și succesul a peste 1.400 de proiecte anunțate în toate regiunile internaționale sunt critice, deoarece industria emergentă a hidrogenului din lume se confruntă acum cu provocări serioase legate de costuri ridicate și inflație, conform Consiliului pentru Hidrogen condus de CEO.

Peste 80 de proiecte au fost anunțate doar în Orientul Mijlociu și Africa de Nord. Emiratele Arabe Unite și-au emis Strategia Națională Ambițioasă pentru Hidrogen, în timp ce Masdar s-a angajat să producă un milion de tone pe an de hidrogen cu emisii reduse până în 2030. În Arabia Saudită, Compania de Hidrogen Verde a NEOM planifică să producă 1,2 milioane tone pe an de hidrogen cu emisii reduse până în 2026.

Pe măsură ce proiectul gigant NEOM avansează cu construcția, iar alte proiecte bine concepute se pregătesc să avanseze, există un sentiment continuu de încredere între profesioniștii din industrie cu privire la revoluția hidrogenului verde cu mize mari din regiune.

Finanțarea rămâne crucială și pe măsură ce un proces de selecție graduală se desfășoară în care proiectele cele mai puternice vor ieși în evidență și își vor asigura finanțarea, un cadru de politici de susținere continuă să se dezvolte în GCC, Asia și Europa, care ar putea primi potențial hidrogen verde din această regiune.

„Întrebarea acum nu mai este dacă va exista hidrogen cu emisii reduse; cu siguranță există cerere pentru el. Dar cât de mare va fi? Va acoperi 10%, 20% sau 30% din cererea de energie primară în anul 2050? Și ce rol vor avea țările și companiile GCC în această nouă piață energetică enormă, care va depăși cu mult dimensiunea pieței actuale a petrolului?”, spune Cornelius Matthes, CEO al think tank-ului Dii Desert Energy din Emiratele Arabe Unite.

Summitul Mondial al Energiei Viitoare 2024 va oferi o platformă adaptată pentru campionii din industrie pentru a discuta aceste întrebări critice.

„Hidrogenul va fi un subiect cheie pentru experții Summitului să-l analizeze, deoarece are repercusiuni extinse într-o gamă largă de industrii și sectoare și este strâns aliniat cu mandatul nostru pentru 2024 al Energiei de a Conduce”, spune Leen Alsebai, Director General al RX Middle East și Șeful Summitului Mondial al Energiei Viitoare.

Abhay Bhargava, Partener Asociat și Vicepreședinte Senior, Practica de Energie și Mediu MEASA la Frost & Sullivan, se va alătura unei dezbateri în cadrul unei mese rotunde pentru a discuta despre modul de construire a unei industrii de hidrogen scalabile în cadrul conferinței Summitului despre Energie Solară și Curată.

„Emiratele pot obține beneficii semnificative dacă lucrează pentru o abordare de ecosistem pentru hidrogenul verde. Acestea ar fi sub formă de câștiguri din export și impact economic cascador, ideal prin legarea sectorului hidrogenului la ecosistemele de tehnologie și servicii financiare ale UAE. Angajamentul părților interesate, eforturile pentru pregătirea viitoare, oferirea unui mediu propice pentru investitori sunt cheia succesului,” a spus Bhargava.

Odată cu explorarea a ceea ce se întâmplă acum și ce trebuie să se întâmple în viitor, conferința despre Energie Solară și Curată va arăta unde și cum inițiativele de hidrogen verde își câștigă treptat puterea. Și – odată cu începerea formală a celui mai mare proiect de hidrogen verde din lume în Arabia Saudită – aceștia vor încerca să răspundă la întrebarea cheie: care va fi următorul pas?

Paneliștii vor lua în considerare instituțiile și sprijinul politic care continuă să fie implementate pentru a crea încrederea investitorilor care vor lansa proiecte, precum și pentru a explora dacă sectorul hidrogenului din MENA va fi stimulat de piețele interne sau de exporturi.

Se așteaptă ca Summitul Mondial al Energiei Viitoare 2024 să atragă mai mult de 400 de expozanți, să atragă mai mult de 30.000 de vizitatori și să includă peste 260 de vorbitori care abordează sectoarele de interes în energie solară

M. NEGOMIREANU

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *