Piața Bateriilor cu Litiu-ion în creștere puternică

Piața Bateriilor cu Litiu-ion în creștere puternică

Piața globală a bateriilor cu litiu-ion pentru electronicele de consum înregistrează o creștere solidă, fiind condusă de cererea în creștere pentru electronicele de consum și stocarea energiei regenerabile. Bateriile cu litiu-ion oferă o densitate energetică mai mare, o durată de viață mai lungă și capacități de încărcare mai rapide, făcându-le preferate pentru dispozitivele electronice portabile. Avansurile tehnologice în desfășurare și eforturile de cercetare îmbunătățesc performanța, siguranța și eficiența costurilor bateriilor. Cu toate acestea, trebuie abordate provocările legate de aprovizionarea și sustenabilitatea materiilor prime critice, precum și reciclarea și eliminarea bateriilor. Piața bateriilor cu litiu-ion pentru electronicele de consum a fost evaluată la 4,9 miliarde de dolari în 2022 și este estimată să ajungă la 18,8 miliarde de dolari până în 2032, crescând cu o rată anuală compusă (CAGR) de 14,5% între 2023 și 2032.

Bateriile cu litiu-ion sunt dispozitive de stocare a energiei reîncărcabile care constau din mai multe componente, inclusiv catoduri, anode, electroliți, separatoare și alte materiale. Aceste baterii au câștigat o popularitate imensă datorită densității lor energetice ridicate, duratei lungi de ciclu și naturii ușoare. Accentul global pe dezvoltarea resurselor de energie durabilă prin generarea de energie regenerabilă, cum ar fi energia solară rezidențială, a condus la o creștere a investițiilor de către guverne și instituții private. Această creștere a cererii pentru dispozitive de stocare a energiei, cum ar fi UPS-urile, a stimulat în continuare creșterea pieței bateriilor cu litiu-ion pentru electronicele de consum.

Bateria cu litiu-ion este un tip de baterie reîncărcabilă cunoscută pentru energia sa specifică ridicată. Utilizarea litiului ușor și a altor materiale în construcția sa face ca o baterie cu litiu-ion să fie relativ ușoară. Aplicația bateriilor cu litiu-ion în industriile electronice de consum a arătat un mare potențial odată cu creșterea cererii pentru dispozitive inteligente la nivel mondial. Prezența cererii pentru dispozitive inteligente marchează un pas semnificativ către utilizarea viitoare a bateriilor cu litiu-ion.

Cu toate acestea, există anumite provocări asociate cu bateriile cu litiu-ion.

Conform studiului realizat de Allied Market Research se observă că începând cu anul 2022, costul bateriilor cu litiu-ion este de aproximativ 190 de dolari pe kW/h. Acest cost ridicat se datorează în principal procesului complex de fabricație și necesității de materiale compozite din grafen pentru a preveni formarea de dendrite și scurtcircuitele. Necesitatea unor investiții semnificative din partea institutelor de cercetare și a companiilor de producție pentru a depăși aceste provocări constituie un dezavantaj major, împiedicând creșterea pieței bateriilor cu litiu-ion pentru electronicele de consum. Tendințele menționate mai sus vor restricționa dezvoltarea pieței.

Creșterea cererii pentru stocarea energiei regenerabile și proliferarea electronicele de consum la nivel mondial vor oferi oportunități pentru creșterea pieței bateriilor cu litiu-ion pentru electronicele de consum.

Câțiva dintre cei mai importanți jucători din piața bateriilor cu litiu-ion pentru electronicele de consum includ:

LG Chem
EVE Energy Co., Ltd
Johnson Controls International plc
Lithium Werks
Lishen Battery
Hitachi, Ltd.
Toshiba Corporation
Panasonic Corporation
Contemporary Technology Co., Limited
Samsung SDI Co., Ltd

Piața bateriilor cu litiu-ion pentru electronicele de consum este segmentată în funcție de componentă, aplicație și regiune. În funcție de componente, piața bateriilor cu litiu-ion pentru electronicele de consum este clasificată în catod, anod, electroliți, separator și altele. După aplicație, este împărțită în smartphone, tabletă/PC, UPS și altele. Din punct de vedere regional, este segmentată în America de Nord, Europa, Asia-Pacific și LAMEA.

China, cel mai mare consumator și producător mondial de baterii cu litiu-ion, domină piața datorită capacităților sale robuste de producție și politicilor guvernamentale de sprijin. Japonia, India și Coreea de Sud sunt principalele producătoare.

Mihai VINTILĂ

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *