Energy Challenge Academy câștigată de Echipa DBS Energy Solutions de la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava

Energy Challenge Academy câștigată de Echipa DBS Energy Solutions de la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava

Cele cinci echipe finaliste în competiția E.ON Energy Challenge, desfășurată la nivelul studenților, încheie o săptămână plină de activități, provocări și emoții.

În cadrul „Energy Challenge Academy”, derulată în ultimele patru zile, echipele au beneficiat de sesiuni de mentorat alături de specialiști E.ON. Aceste sesiuni au furnizat nu doar informații esențiale pentru etapa finală a competiției, ci și oportunități de explorare a unor domenii precum brainstorming tehnic, marketing, cybersecurity și public speaking.

La finalul competiției, Roxana Băndilă, director în cadrul Diviziei de Resurse Umane E.ON, a declarat: „E.ON Energy Challenge 2024 a fost un eveniment de excepție, nu doar pentru că am sărbătorit ediția cu numărul 10, ci și pentru proiectele extraordinare pe care le-am văzut. Ambiția și hotărârea demonstrată de acești studenți au fost impresionante și ne-au arătat că inventivitatea nu are limite”.

Echipele câștigătoare și proiectele lor sunt:

Locul I: Echipa DBS Energy Solutions de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, care a dezvoltat soluții inovatoare pentru protecția panourilor fotovoltaice. Echipa a primit premiul principal în valoare de 3.000 de euro.

Locul II: Echipa Grid Guardians de la Universitatea „Transilvania” din Brașov, care a impresionat juriul cu o aplicație software pentru reducerea consumului de energie. Aceștia au fost recompensați cu experiențe valoroase în valoare de 600 euro/membru al echipei.

Locul III: Echipa Hydro Vault de la Universitatea Petrol-Gaze Ploiești și Universitatea Politehnică București, care a prezentat o strategie inovativă pentru cuplarea și optimizarea sectoarelor industriilor petroliere prin utilizarea hidrogenului ca element de legătură. Această propunere a fost recompensată cu experiențe valoroase în valoare de 300 euro/membru al echipei.

Finala competiției a avut loc la sediul companiei E.ON din Târgu Mureș, pe data de vineri, 15 martie, și a adunat echipe de la mai multe universități din țară.

M. NEGOMIREANU

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *