AFM lansează un program de instalare a panourilor fotovoltaice pentru instituții sociale

AFM lansează un program de instalare a panourilor fotovoltaice pentru instituții sociale

Administrația Fondului pentru Mediu lansează Programul de instalare a sistemelor de panouri fotovoltaice destinate unităților de cult, instituțiilor publice și entităților juridice non-profit din domeniul asistenței sociale. Sesiunea de finanțare începe la data de 17.06.2024, ora 10:00 și se încheie la data de 19.07.2024, ora 23:59, sau până la epuizarea bugetului alocat, prin intermediul unei aplicații informatice disponibile pe site-ul www.afm.ro, pentru a înregistra informațiile necesare participării în Program.

Președintele AFM, Laurențiu-Adrian Neculaescu, a subliniat importanța acestui program din perspectiva politicilor de protecție a mediului, declarând că această nouă axă de finanțare vizează creșterea eficienței energetice, îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Sistemele de panouri fotovoltaice, cu o putere între 30 kW și 200 kW, vor fi instalate pentru a produce energie electrică necesară consumului propriu și pentru a livra surplusul în sistemul energetic național. Beneficiarii acestui program includ unități de cult, instituții și autorități publice din sistemul național de asistență socială, precum și entități juridice non-profit acreditate pentru furnizarea de servicii sociale.

Bugetul alocat pentru sesiunea de finanțare din anul 2024 este de 250 de milioane de lei, iar înscrierile în aplicație se realizează în limita a 200% din acest buget. Solicitantul poate depune o singură cerere de finanțare pentru un singur imobil în cadrul unei sesiuni, iar într-o sesiune de înscriere poate fi aprobată o singură cerere de finanțare.

Pentru a se înscrie în program, solicitanții trebuie să completeze câmpurile predefinite și să încarce documentele solicitate prin intermediul aplicației informatice disponibilă pe site-ul AFM. Finanțarea maximă acordată este de 1.000.000 de lei, reprezentând 100% din contravaloarea cheltuielilor eligibile, cu condiția ca puterea maximă instalată să nu depășească 200 kW.

Toate detaliile necesare pentru participarea în Program sunt publicate pe site-ul www.afm.ro.

Mihai VINTILĂ

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *