ZX 300 Wind Lidar măsoară cu precizie vântul în Carpații Ucraineni

ZX 300 Wind Lidar măsoară cu precizie vântul în Carpații Ucraineni

După implementarea sa la începutul lunii februarie, un ZX 300 Wind Lidar măsoară cu precizie vitezele vântului la 1300 m deasupra nivelului mediu al mării în lanțul muntos Carpații, Ucraina. Pentru susținerea proiectelor independente de generare de energie, ZX 300 Wind Lidar va desfășura o campanie de un an privind resursele eoliene în regiune, sprijinind dezvoltarea parcurilor eoliene la sol și reconstrucția verde. În timp ce războiul continuă, Ucraina își planifică reconstrucția verde, cu accent pe reconstruirea țării cu o amprentă de carbon cât mai mică posibil. Liderii țării doresc decentralizarea generării de energie și reducerea dependenței de țările învecinate, considerând că este esențială pentru redresarea economică și securitatea națională a țării. Guvernul țării vizează acum o combinație de 50% energie regenerabilă și 50% energie nucleară în rețeaua sa până în 2030.

Matthew Smith, Senior Sales Manager la ZX Lidars, a comentat: „După ce am participat recent la conferința Black Sea Energy Week și am auzit direct de la Vice-ministrul Energiei al Ucrainei, Yaroslav Demchenkov, planurile țării pentru ca sistemul său energetic să devină mai rezistent și mai durabil, sunt încântat să văd unul dintre Lidarele noastre implementate, susținând dezvoltarea proiectelor de energie regenerabilă în Ucraina”.

Locația dificilă a implementării a fost abordată de RES Techservice („RTS”), confruntându-se cu o acoperire densă de zăpadă și temperaturi extrem de scăzute. RTS a sprijinit clientul cu instalarea și serviciile asociate la cheie, inclusiv un remorcă specializată pentru energie și aprovizionare autonomă constând într-o celulă de combustibil cu metanol și un set de baterii. RTS face parte din grupul adviRES, care furnizează servicii comerciale, de consultanță, finanțare și inginerie pentru proiecte de energie regenerabilă în Europa.

Maksym Honcharenko, Director General al RTS, a adăugat: „RTS este încântată să sprijine clientul nostru în planurile sale de dezvoltare a energiei regenerabile în Ucraina. Ne mândrim că furnizăm servicii de ultimă generație și cheie în timpul campaniilor privind resursele eoliene. Lanțul muntos experimentează temperaturi de până la -20 de grade Celsius, însă designul robust al ZX 300 Wind Lidar, împreună cu cunoștințele și soluțiile noastre specializate, au permis clientului nostru să obțină deja date precise și fiabile privind vântul de la situl respectiv.”

Cu peste 15.000 de implementări în 100 de țări la nivel global, ZX 300 Wind Lidar este construit pentru a rezista și a funcționa în medii extreme, terenuri simple și complexe și în aer curat, toate cu o atitudine de supraviețuire în câmp.

M. NEGOMIREANU

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *