Germania alocă 4 miliarde de euro pentru producție ecologică

Germania alocă 4 miliarde de euro pentru producție ecologică

Guvernul german are în plan să aloce aproximativ 4 miliarde de euro pentru subvenții destinate susținerii companiilor din domeniul consumator de energie care fac tranziția către producția ecologică, conform unei declarații făcute vineri de o sursă guvernamentală germană.

În cadrul eforturilor Germaniei de a atinge neutralitatea climatică până în 2045, Berlinul intenționează să ofere subvenții pe o perioadă de 15 ani firmelor din sectoare precum oțel, sticlă, hârtie și produse chimice, în schimbul reducției emisiilor de carbon din procesele lor de producție, conform anunțului făcut de Ministerul Economiei.

Procedura de selectare a companiilor beneficiare va implica un proces de licitație, iar câștigătoare vor fi acele companii care pot realiza cele mai semnificative reduceri de emisii cu costuri minime. Sursa menționează că prima rundă de licitații va avea loc în primăvara acestui an, cu 4 miliarde de euro alocate, iar o a doua rundă de licitații va fi organizată mai târziu în cursul anului.

Inițial, Berlinul planificase să ofere subvenții în valoare de două cifre de miliarde de euro, dar întregul program a fost pus în pericol în urma deciziei Curții Constituționale de anul trecut, care a interzis guvernului să folosească aproximativ 60 de miliarde de euro din datorii pentru proiecte de protecție a climei.

M. NEGOMIREANU

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *