Electric UP2 pus în consultare publică

Electric UP2 pus în consultare publică

În perspectiva unui nou ciclu de finanțare al Programului „ELECTRIC UP”, Ministerul Energiei a inițiat consultarea publică pentru proiectul de act normativ care propune modificări la Ordonanța de urgență nr.159/2020. Această ordonanță privește finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii, precum și a domeniului HORECA, pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice cu o putere instalată între 27 kWp și 100 kWp, destinate consumului propriu și livrării surplusului în Sistemul Energetic Național. De asemenea, proiectul vizează stațiile de reîncărcare de minimum 22 kW pentru vehicule electrice și electrice hibrid plug-in, conform modificărilor și completărilor aduse prin Legea nr. 12/2022.

Programul „ELECTRIC UP 2” propune acordarea unui ajutor de minimis beneficiarilor, în sumă maximă de 150.000 de euro per beneficiar, reprezentând până la 75% din valoarea cheltuielilor eligibile. Restul de 25% se va asigura din surse proprii ale beneficiarului.

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a subliniat importanța angajamentului său pentru energia verde și sprijinirea mediului privat încă de la preluarea mandatului. El a declarat: „Acest act normativ se înscrie în această misiune asumată. Mai mult, prin acest demers venim în sprijinul unor sectoare cu dinamică mare, întreprinderile mici și mijlocii și domeniul HORECA.”

Scopul Programului „ELECTRIC UP” este de a susține mediul de afaceri prin finanțarea proiectelor de investiții în dezvoltarea capacităților de producere a energiei electrice din surse regenerabile, creșterea infrastructurii pentru vehicule electrice și promovarea consumului de energie termică produsă din surse regenerabile.

Proiectul de act normativ este disponibil pentru consultare la adresa: https://energie.gov.ro/ordonanta-de-urgenta-pentru-modificarea-ordonantei-de-urgenta-nr-159-2020-privind-finantarea-intreprinderilor-mici-si-mijlocii-si-domeniului-horeca-pentru-instalarea-sistemelor-de-panouri-fotovoltaic/

Eventualele sugestii și contribuții pot fi transmise la adresa de email: electric.up@energie.gov.ro până la data de 12.02.2024.

M. NEGOMIREANU

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *