Prima listă de dosare acceptate în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice

Prima listă de dosare acceptate în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice

Administrația Fondului pentru Mediu a făcut publică prima listă de dosare acceptate în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice, aceste informații fiind disponibile pe site-ul oficial al AFM.

În cadrul ședinței Comitetului de Avizare desfășurată astăzi, au fost aprobate primele 9.566 de dosare ale beneficiarilor persoane fizice participanți la Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023. Acești beneficiari au primit aprobarea de a începe procesul de instalare a panourilor fotovoltaice în ordinea în care au fost înscriși în program, contribuind astfel la reducerea costurilor facturii de energie electrică.

Laurențiu-Adrian Neculaescu, președintele AFM, a declarat cu entuziasm: „Cu mare bucurie vă informez că astăzi am aprobat primii 9.566 de beneficiari ai Programului Casa Verde Fotovoltaice 2023. Aceștia au primit aprobarea de a începe instalarea panourilor fotovoltaice în ordinea înscrierii în program. Mi-aș fi dorit să putem aproba astăzi toți beneficiarii, însă, până la aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al Administrației Fondului pentru Mediu pentru anul 2024 de către Guvernul României, instituția operează doar cu 1/12 din bugetul anului precedent, așa că acesta este numărul maxim de beneficiari pe care i-am putut aproba în acest moment. După aprobarea bugetului, vom publica și restul solicitanților acceptați în program.”

De asemenea, AFM a precizat că durata de implementare a proiectului este de 12 luni de la data publicării listei. Lista completă a dosarelor acceptate în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice – sesiunea 2023 poate fi consultată pe site-ul www.afm.ro, în secțiunea dedicată programului.

Mihai VINTILĂ

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *