OMV Petrom preia jumătate din Electrocentrale Borzești

OMV Petrom preia jumătate din Electrocentrale Borzești

OMV Petrom (codul bursier SNP), a anunțat că intenționează să dobândească o participație de 50% în acțiunile Electrocentrale Borzești de la RNV Infrastructure. Electrocentrale Borzești deține proiecte de surse regenerabile cu o capacitate totală de aproximativ 1 GW, din care 950 MW sunt de energie eoliană și 50 MW de energie fotovoltaică.

„Proiectele vor fi dezvoltate, construite și operate în colaborare cu RNV Infrastructure”, au afirmat reprezentanții companiei într-un comunicat adresat Bursei de Valori București (BVB).

Finalizarea tranzacțiilor este programată să aibă loc în prima parte a anului 2024, după îndeplinirea anumitor condiții. Prin achiziționarea a 50% din cel mai mare portofoliu de proiecte eoliene din România, OMV Petrom completează portofoliul existent de proiecte fotovoltaice de 1 GW.

OMV Petrom este unicul producător de petrol și gaze din România și cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei.

M. NEGOMIREANU

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

One thought on “OMV Petrom preia jumătate din Electrocentrale Borzești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *