HET Hydrogen își propune să producă electrolizoare cu hidrogen

HET Hydrogen își propune să producă electrolizoare cu hidrogen

Horizon Fuel Cell Technologies a obținut o investiție strategică de la Anglo American, liderul mondial în minerit, pentru noua sa filială, HET Hydrogen Pte Ltd. Această filială își propune să producă electrolizoare cu hidrogen pentru a contribui la decarbonizarea unor sectoare industriale precum transportul, producția de oțel și producția de îngrășăminte.

Cu planuri de a lansa imediat modulele de electrolizor la scară de megawați (MW), HET Hydrogen (HET) se va baza pe expertiza tehnologică solidă în tehnologia PEM (Proton Exchange Membrane) a Horizon Fuel Cell Technologies. Acest demers va beneficia și de sprijinul financiar și tehnic oferit de Anglo American, unul dintre cei mai importanți producători mondiali de metale din grupul platinei (PGM), esențiale pentru electroliza în cazul electrolizoarelor PEM.

Colaborarea dintre HET și Anglo American se va concentra pe optimizarea utilizării PGM-urilor pentru a facilita dezvoltarea continuă a tehnologiilor de electrolizor PEM la scară mare.

După ani de concentrare asupra consolidării unei poziții puternice pe piața celulelor de combustibil PEM de dimensiuni mai mici, Horizon a evoluat cu succes într-un lider global în domeniul pilelor de combustibil de mare putere, adaptate aplicațiilor exigente, cum ar fi vehiculele comerciale. Compania a dezvoltat un model de producție foarte integrat pe verticală în celulele de combustie PEM și se află în fruntea pieței în ceea ce privește caracteristicile densității puterii celulelor de combustie, cu stive unice capabile să genereze continuu mai mult de 250 kW.

HET a fost înființată cu scopul de a urma o strategie similară, capitalizând pe experiența Horizon în materialele și componentele PEM și pe vânzarea a mii de electrolizoare la scară mică începând cu 2008. În săptămânile următoare, HET intenționează să dezvăluie prima sa implementare comercială a unui electrolizor de 1 MW. Aceste unități de 1 MW vor constitui blocuri modulare pentru sistemele de 5 MW planificate pentru implementare începând din 2024.

Într-un pas semnificativ pentru a servi piețele globale, se lucrează la obținerea certificărilor ISO-22734 și CE, care acoperă PED, MD, EMC și ATEX, pentru modulul de electrolizor de bază de 1 MW. Asamblarea sistemului, utilizând materiale și subsisteme interne, oferă performanțe de vârf în industrie, menținând în același timp structuri de cost extrem de competitive și asigurând astfel cel mai mic cost posibil al hidrogenului verde.

M. NEGOMIREANU

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *