POWAFREE Balcony Solar un sistem solar pentru balcon de la BigBlue Energy

POWAFREE Balcony Solar un sistem solar pentru balcon de la BigBlue Energy

BigBlue Energy, firmă cunoscută pentru expertiza sa în fabricarea panourilor solare, a anunțat că a proiectat în un sistem intitulat POWAFREE Balcony Solar care va marca debutul în iarna anului 2023.

POWAFREE Balcony Solar se vrea mai mult decât un simplu sistem de producere a curentului electric. Este în fapt un sistem compact integrat de stocare a energiei – o combinație de PV-Route 800 (controler PV), Cell-Pack 2500 (baterie solară) și Bi-Flex 200/135/100 (panou solar vândut separat). Se poate fixa pe balustrada exterioară a balconului și apoi se conetează cu sistemul casei. Sistemul este bazat pe tehnologie de tipul plug-n-play. Abordarea intuitivă îl face similar cu un aparat de uz casnic, simplificând instalarea și utilizarea. Este o soluție accesibilă pentru auto-generarea de energie curată și reducerea impactului asupra mediului.

O altă caracteristică a sa este compatibilitatea cu majoritatea panourilor și invertoarelor existente pe piață. Sistemul folosește POWAFREE Cell-Pack 2500 – printre primele baterii din lume care funcționează la temperaturi de îngheț.

POWAFREE Balcony Solar este realizat cu un set ușor de asamblat, care nu durează mai mult de câteva minute pentru a fi îndepărtate. Compania BigBlue Energy pune în vânzare acest sistem pentru balcoane începând cu iarna 2023, în Germania.

Mihai VINTILĂ

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *