Compania de Utilități Publice Dunărea Brăila investește în fotovoltaice

Compania de Utilități Publice Dunărea Brăila  investește în fotovoltaice

Compania de Utilități Publice (CUP) Dunărea Brăila va investi cu ajutorul fondurilor europene în fotovoltaice. Valoarea investiției pe care compania locală de apă-canal o va face este de 12,6 milioane de lei (cca 2,57 milioane euro) din care 85% sunt bani europeni.

Prin această investiție companiaîși va doata 12 din cele 193 de puncte de lucru pe care le are cu panouri fotovoltaice. Puterea instalată va fi in total de 2,6847 MW iar compania își va asigura astfel cca 23% din consumul de energie electrică.

Locațiile unde se vor instala panouri sunt: Bazinul de Apă Apollo din municipiu, Stația de Epurare Ape Uzate Brăila, Bazinul de apă Viziru, Uzina de apă Brăila, Stația de Tratare Apă Potabilă Gropeni, Gospodăria de apă Victoria, Stația de Captare Gropeni, Stația de Epurare Ape Uzate Însurăței, Gospodăria de apă Însurăței, Stația de Epurare Ape Uzate Făurei, Baza de Producție Brăila, Gospodăria de apă Ianca. Cele mai mari parcuri vor fi de 399,76 kilowatti panouri (kWp).

Conforma unui comunicat al companiei lucrările vor fi executate de asocierea de firme A.B. Inteligent AX SRL (lider), Altige Impex SRL și Predu Energy SRL.

Mihai VINTILĂ

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *