Rombat a ales firma Datacor pentru construirea parcului său fotovoltaic din Bistrița

Rombat a ales firma Datacor pentru construirea parcului său fotovoltaic din Bistrița

Finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, proiectul constă în construirea uni parc fotovoltaic de 4,2 MW la Bistrița până în vara anului 2024. El va include 5538 de module fotovoltaice, 545 W, monocristaline, bifaciale amplasate la sol precum și 2.304 de module fotovoltaice, 545 W, monocristaline, monofaciale amplasate pe acoperișul halei.

Acest parc este al doilea pe care companie Rombat în inaugurează în anul 2023 după ce la începutul anului a mai deschis un parc fotovoltaic de 1 MW la Copșa Mică.

Firma Rombat este lider în producția de acumulatori auto iar Datacor este un furnizor regional de soluții integrate în domeniile energiei solare, comunicațiilor și infrastructurii.

Rombat devine prin aceste proiecte producător de energie, ca prosumator, fiind un pas concret către adoptarea principiilor economiei circulare și responsabilității sociale în regiune.

Mihai VINTILĂ

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *