Cemacon și-a instalat fotovoltaice cu E.ON

Cemacon și-a instalat fotovoltaice cu E.ON

Cemacon, cel mai mare producător de blocuri ceramice cu capital românesc, deținând cinci fabrici de producție își va reduce emisiile cu circa 300 tone CO2 și își va optimiza costurile cu energia electrică printr-o nouă investiție de circa 850000 de euro.

Pe acoperișul fabricii din parcul industrial Recea din județul Sălaj a fost montat un sistem care cuprinde de 2.176 de module fotovoltaice monocristaline. Sistemul va genera, în medie, 976 MWh/an acoperind astfel, împreună cu centrala de cogenerare, o mare parte din necesarul de energie electrică al acestui parc industrial.

„Odată cu dezvoltarea într-un grup industrial de materiale de construcții, responsabilitatea față de mediu și de societate crește proporțional. Așadar, ne-am propus ca până în 2030, toate fabricile noastre să își acopere consumul de energie electrică din surse alternative, iar proiectul derulat cu compania E.ON contribuie la îndeplinirea acestui obiectiv”, a declarat Daniel Șologon, CEO Cemacon.

Sistemul fotovoltaic a fost realizat de E.ON Energie România care până la acest moment are peste 330 de proiecte finalizate de o valoare totală de peste 58 de milioane de euro. E.ON Energie România este membră a Grupului german E.ON.

Cemacon este listată la Bursa de Valori București, iar acționarul principalul este Pavăl Holding – cea mai mare companie antreprenorială românească după cifra de afaceri.

Mihai VINTILĂ

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *