CEEC XVII – Central European Energy Conference 2023

CEEC XVII – Central European Energy Conference 2023

A 17-a ediție a Conferinței Energetice din Europa Centrală va avea loc între 20 noiembrie – 21 noiembrie 2023 la Hotel Sheraton din Bratislava, republica Slovacia și va aduce în atenție provocările cu care se va confrunta sectorul energetic în următorii ani.

Angajamentul de a atinge neutralitatea climatică până în 2050 a fost contestat de o nouă realitate geopolitică și geoeconomică care provoacă incertitudine asupra stabilității pe termen scurt a aprovizionării cu energie și rezilienței rețelelor energetice, ducând la tulburări de pe piața energiei și expunând consumatorii și industria europeni prețuri mari la energie. Acest lucru oferă un nou impuls politic pentru Europa de a se decupla de importurile rusești de combustibili fosili, ceea ce măsurile Acordului Verde European îl vor oferi ca un beneficiu colateral pentru decarbonizare și dezvoltare durabilă.

Conferința va oferi experților și factorilor de decizie o platformă pentru a discuta problemele importante ale zilei, cu o privire pe termen lung, cu sesiuni care includ: măsuri europene de răspuns la criza energetică; propuneri de reformă a pieței de energie electrică; redresarea verde și reconstrucția Ucrainei; finantare verde; mobilitate durabilă; securitatea aprovizionării cu gaze nucleare și naturale.

Mihai VINTILĂ

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *