Stanton Battery Energy Storage System (SBES) este pe deplin operațional

Stanton Battery Energy Storage System (SBES) este pe deplin operațional

Energy Vault Holdings Inc. un lider în soluții durabile de stocare a energiei la scară de rețea, împreună cu Wellhead Electric Company, Inc.și W Power, LLC, o întreprindere de afaceri deținută de femei care dezvoltă și deține instalații de generare a energiei în California, au anunțat că Stanton Battery Energy Storage System (SBES) este pe deplin operațional.

Sistemul de stocare a energiei din baterie de 68,8 MW/275,2 MWh din Stanton, California, una dintre cele mai mari stocări de energie în sisteme din California de Sud, a început operațiunile la scară largă.

Sistemul Stanton oferă energie curată și reziliență îmbunătățită rețelei din regiunea de sud California Edison Southwest LA prin sprijinirea directă și furnizarea de energie pentru un centru de încărcare cu cerere mare. SBES este situat în apropierea proiectului de turbină hibridă cu gaz SERC de 98 MW din Stanton, California.

„Echipa Energy Vault a proiectat și implementat soluția optimă de stocare a energiei pentru site-ul nostru din Stanton. La doar câteva zile după finalizarea mecanică, sistemul a furnizat puterea maximă la grilă validând calitatea proiectării și execuției. Energy Vault a făcut o treabă excelentă furnizând o soluție care a îndeplinit atât cerințele provocatoare de densitate energetică, cât și termenele de livrare a echipamentelor pentru a permite derularea proiectului. Suntem un client mulțumit și apreciem expertiza Energy Vault, gândirea creativă și colaborarea in parteneriat pentru realizarea acestui proiect.” a spus Hal Dittmer, director executiv, Wellhead.

În ciuda faptului că a fost amplasat pe un șantier cu flexibilitate limitată, construcția SBES a fost finalizată în mai puțin de cinci luni cu zero accidentări la locul de muncă și a atins puterea maximă într-un timp record. Testarea efectuată în iulie 2023 în timpul a caniculă record a îndeplinit sau a depășit așteptările și angajamentele de performanță tehnică. SBES este acum fiind operat la capacitate maximă și cu performanțe ridicate în continuare de către Wellhead, unul dintre cei mai experimentați dezvoltatorii și operatorii de instalații inovatoare de generare și stocare a energiei din California.

„Finalizarea Sistemului de stocare a energiei bateriei Stanton într-un timp atât de scurt și un loc provocator datorită condițiilor de mediuc, stabilește un nou punct de referință în industria de stocare a energiei de la urgența Aliso Canyon din 2016. Abordarea foarte bună cu Wellhead și W Power a exploatat întregul potențial al integrării noastre cu platforma X-Vault și a făcut posibilă livrarea la timp și în buget a unui sistem sofisticat de stocare a energiei HW/SW care maximizează densitatea energetică și performanța” a declarat Robert Piconi, președinte și director executiv, Energy Vault.

Wellhead și W Power au fost dezvoltatori pentru proiect, iar Energy Vault a coperit partea de inginerie,
achiziții și construcții (EPC) și ca integrator de sistem.

M. NEGOMIREANU

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *