Energia eoliană este cea mai importantă sursă de energie din Germania

Energia eoliană este cea mai importantă sursă de energie din Germania

Energia eoliană este cea mai importantă sursă de energie din sectorul electricității din Germania în 2023. În același timp, ponderea cărbunelui și a lignitului a scăzut semnificativ de la începutul anului, în ciuda renunțării treptate a energiei nucleare. energie. Din ianuarie până în septembrie 2023, au intrat în funcțiune centrale eoliene și solare cu o capacitate de aproximativ 13.000 MW (ian – septembrie 2022: aproximativ 7.520 MW). În același timp, generarea de energie din surse regenerabile este în creștere.

În Germania, energia eoliană este de departe cea mai importantă sursă de energie din sectorul electricității în anul curent 2023. La mijlocul lui octombrie 2023 pragul de 100 de miliarde de kWh pentru energia eoliană din acest an a fost deja depășit. Dintre acestea, aproximativ 83 de miliarde de kWh sunt reprezentate de energia eoliană onshore și 17 miliarde de kWh de energia eoliană offshore.

Producția de energie pe bază de cărbune în Germania a scăzut cu peste 40 de miliarde de kWh, până la 90 de miliarde de kWh de la începutul anului, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Cconform datelor din registrul de date de bază ale pieței de la Agenția Federală de Rețea Germană (BNetzA), noi centrale eoliene și solare cu o capacitate de 13.000 MW (13 GW) au intrat în funcțiune numai din ianuarie până în septembrie 2023. Dintre acestea, energia solară reprezintă aproximativ 10.300 MW, iar energia eoliană aproximativ 2.700 MW.

În ceea ce privește diferențierea regională pentru energia solară, Bavaria se află pe primul loc în clasamentul statului german după primele nouă luni din 2023 cu aproximativ 2.540 MW de capacitate fotovoltaică nouă, urmată de Renania de Nord-Westfalia (1.640 MW), Baden-Württemberg ( 1.380 MW), Saxonia Inferioară (1.060 MW) și Brandenburg (760 MW).

În ceea ce privește energia eoliană, Schleswig-Holstein se află pe primul loc într-o comparație a statelor germane, cu aproximativ 870 MW de capacitate nou pusă în funcțiune în perioada ianuarie-septembrie. Saxonia Inferioară urmează pe locul doi cu 425 MW, înaintea Renania de Nord-Westfalia (340 MW), Brandenburg (280 MW) și Hesse (140 MW).

Pentru 2023 prognoza IWR spune că noua capacitate solară și eoliană conectată la rețea din Germania ar putea ajunge la peste 15.000 MW (15 GW). În conformitate cu aceasta, generarea suplimentară de energie electrică din adaosuri eoliene și solare numai în 2023 se ridică la aproximativ 20 de miliarde de kilowați-oră de electricitate anual.

Mihai VINTILĂ

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *