Piața globală a sticlei solare fotovoltaice va înregistra o creștere de 26,5% în perioada de prognoză 2023-2030.

Piața globală a sticlei solare fotovoltaice va înregistra o creștere de 26,5% în perioada de prognoză 2023-2030.

USD Analytics este un important furnizor de informații și analize pentru clienții din industriile din întreaga lume. În ultimul său raport s-a oprit asupra pieței globale a sticlei solare fotovoltaice. Informațiile de mai jos sunt din acest ultim raport publicat în octombrie 2023.

Creșterea pieței este determinată de progresele în creștere ale tehnologiei sticlei fotovoltaice, inclusiv panouri solare bifaciale și celule solare transparente, care fac instalațiile solare mai eficiente și mai plăcute din punct de vedere estetic. Aceste inovații au generat cererea pentru noi tipuri de sticlă fotovoltaică. Companii de top care se concentrează pe creșterea pieței, tehnologie bifacială, celule solare transparente, design inovator, îmbunătățiri ale eficienței, economie circulară și reciclare și altele pentru a crește cotele de piață în industrie.

Piața sticlei solare fotovoltaice 2023-2030

Piața sticlei solare fotovoltaice (PV), din septembrie 2021, a fost caracterizată de o creștere robustă determinată de creșterea cererii globale de energie curată, cu diferite tipuri de sticlă fotovoltaică, inclusiv sticlă solară cristalină, cu peliculă subțire, bifacială și transparentă, oferind aplicații diverse în industria solară și fotovoltaică integrată în clădiri (BIPV). Stimulentele guvernamentale, îmbunătățirea eficienței și scăderea costurilor au fost factori cheie pe piață, în timp ce conștientizarea mediului și progresele tehnologice au favorizat expansiunea pieței, cu accent pe proiecte de clădiri durabile, eficiente din punct de vedere energetic și pe piețele emergente din Asia, Africa și America Latină, jucând roluri esențiale. în dezvoltarea sa.

Electrificarea transportului devine un motor semnificativ pentru piața sticlei solare fotovoltaice. Pe măsură ce adoptarea vehiculelor electrice (EV) și a altor sisteme de transport electrificate continuă să câștige avânt, nevoia de soluții de încărcare durabilă devine din ce în ce mai evidentă. Sticla solară fotovoltaică joacă un rol crucial în acest scenariu, oferind un mijloc ecologic de valorificare a energiei solare pentru infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice.

Pe măsură ce organizațiile și întreprinderile se angajează din ce în ce mai mult să își reducă impactul asupra mediului și să adopte soluții de energie curată, cererea de sticlă solară fotovoltaică, cu capacitatea sa de a genera energie regenerabilă, reducând în același timp amprenta de carbon, este în creștere.

Piața sticlei solare fotovoltaice se confruntă cu o creștere rapidă, alimentată în principal de cererea globală în creștere pentru energie solară. Pe măsură ce lumea se străduiește să facă tranziția către surse de energie mai curate și mai durabile, atractivitatea sticlei solare fotovoltaice, cu capacitatea sa de a capta lumina soarelui și de a o transforma în energie electrică, continuă să crească. Acest interes în creștere pentru energia solară, împreună cu progresele în tehnologia fotovoltaică și reducerea costurilor, contribuie la expansiunea impresionantă a pieței, satisfacând nevoile unei planete din ce în ce mai concentrate pe reducerea emisiilor de carbon și îmbrățișând soluții de energie regenerabilă.

Piața sticlei solare fotovoltaice

Piața globală a sticlei solare fotovoltaice este analizată în sticlă PV acoperită antireflexiv, sticlă PV temperată, sticlă PV TCO și altele. Sticla fotovoltaică temperată este gata să înregistreze cea mai rapidă creștere. Sticla fotovoltaica securizata este un segment specializat in cadrul pietei sticlei solare fotovoltaice, cunoscuta pentru durabilitatea si rezistenta datorita procesului de revenire. Este folosita pentru a proteja celulele fotovoltaice din panourile solare de factorii de mediu și pentru a oferi suport structural, făcându-l o alegere preferată pentru aplicațiile care necesită robustețe, cum ar fi fermele solare la scară de utilitate și instalațiile comerciale, aliniindu-se cu creșterea pieței determinată de tranziția la durabilitate. surse de energie.

Celulele solare cu film subțire dețin o cotă de piață semnificativă în 2023

Piața globală a sticlei solare fotovoltaice este analizată în diverse aplicații, inclusiv celule solare cu siliciu, celule solare cu film subțire și altele. Dintre acestea, celulele solare cu film subțire dețin o cotă semnificativă de piață în 2023. Celulele solare cu peliculă subțire sunt o componentă notabilă a pieței sticlei solare fotovoltaice, cunoscute pentru flexibilitatea lor, construcția ușoară și ușurința de integrare în diferite suprafețe. Aplicate pe substraturi de sticlă, aceste celule câștigă popularitate pentru aplicațiile BIPV și panourile solare flexibile, contribuind la creșterea pieței prin oferirea de soluții inovatoare pentru generarea de energie solară în diverse contexte arhitecturale și industriale.

https://www.usdanalytics.com/industry-reports/solar-photovoltaic-glass-market

Mihai VINTILĂ

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *